„Dar Vasario 16-ąją atkreipiau dėmesį, kad labai mažai Vilniaus gatvėse buvo trispalvių vėliavėlių. Kadangi jomis prekiauja ir mano parduotuvės, o parduodame jų labai nedaug, nusprendėme jas dalinti nemokamai. Žinoma, jos mums kainuoja, bet, galvojame, kad jei žmogus atvyks į mūsų parduotuvę „Švenčių miestas“ ir pasiims nemokamai vėliavėlę, kada nors apsilankys pas mus jau kaip pirkėjas“, - apie sugalvotą akciją pasakojo parduotuvės prekės ženklą valdančios bendrovės „Lailenas“ vadovas Tomas Šiuipys.

Prieš Jonines bendrovė skelbė turinti daugiau kaip 7 tūkst. vėliavėlių automobiliams ir su mediniu koteliu, kurias ketina išdalinti. Vėliavėlės atiteks žinantiems slaptažodį.

„Slaptažodis „Aš patriotas“ ir trispalvė jūsų, - kalbėjo T. Šiuipys. - Norime, kad sostinė Liepos 6-ąją pasipuoštų trispalvėmis.“

Lietuvos marketingo asociacijos direktorius Gintautas Kučas mano, kad dabar kalbėti apie patriotiškumą verslui yra vertinga.

„Patriotiškumo motyvas dabar yra sustiprėjęs dėl esamos geopolitinės situacijos, tai yra gerai verslui. Bet neigiamas efektas gali pasijusti, jei būtų galima abejoti patriotiškumo ir parduotuvės prekių susiejimu. Visgi, jei parduotuvės prekės yra skirtos įvairioms šventėms ar vaikų gimtadieniams papildyti, nors dovanos nebūtinai taps dideliu motyvu ten apsipirkti, bet, mano asmeniniu požiūriu, tokia iniciatyva yra sveikintina“, - sakė jis.

Pašnekovas vardija, kad tokios akcijos sėkmė priklauso nuo to, kas yra vartotojas, kokie jo poreikiai, kaip jis apsiperka, kaip vertina dovaną ir kaip ji yra susijusi su perkama preke.

„Bendru atveju, sėkmę verslui lemia vieta. Aišku, turi būti ir asortimentas, ir paslaugų, prekių kokybė. Kitas dalykas, jei pasirinkimo trukmė yra ilgesnė, tokiu atveju papildomos pirkėjo skatinimo iniciatyvos turės daug didesnę reikšmę, ypač, jei jos turi pridėtinės vertės prie perkamos prekės ar paslaugos“, - kalbėjo G. Kučas.

DELFI skelbė, kad Lietuvoje paskelbus į kariuomenę šaukiamų kandidatų sąrašus, socialiniuose tinkluose verslininkai siūlė pakviestiems į šauktinių kariuomenę įsigyti namų stebėjimo įrangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)