Vilniaus apygardos teismas skelbia sausio 14 d. gavęs „Sernetos“ prašymą iškelti bankroto bylą „Norfos mažmenai“ (NM). „Serneta“ su tokiu prašymo kreipėsi po to, kai Vilniaus apygardos teismas dar 2009-aisiais nusprendė, kad pagrįstai buvo areštuota „Norfos mažmenos“ turto už 71.500 Lt. Konfliktas kilo dėl NM esą nesumokėtų pinigų „Sernetai“ už išsinuomotas prekybines patalpas.

Savo ruožtu Dainius Dundulis, NM valdybos pirmininkas, aiškina, kad ieškinius teismui dėl esą su teise prasilenkiančių sutarčių, sudarytu su „Serneta“, yra pateikusi ir pati „Norfos mažmena“.

S.Rachinšteinas žiniasklaidoje tituluojamas vienu turtingiausių Lietuvos verslininkų, kuriam, pasak žiniasklaidos, pernai priklausė apie 30 prekybos centrų, kuriuose įsikūrę „Norfa“, „Rimi“ ir „Maxima“ prekybos tinklai. Žiniasklaidoje jis kaltinamas valkatų ir benamių vardu įkūręs fiktyvių įmonių tinklą, per kurį legalizavo apie 10 mln. Lt ir pasisavino beveik 2 mln. Lt pridėtinės vertės mokesčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją