„Iš tikrųjų problema yra sprendžiama per lietuviškus pardavėjus. Bes esmė yra ne lietuviškuose pardavėjuose. Esmė yra eksporto rinkoje“, – penktadienį Socialdemokratų pasitarimo su ūkininkais metu kalbėjo D. Dundulis.

„Apie 70 proc. pieno yra eksportuojama“, – pridėjo jis.

Anot „Norfa“ vadovo, tokia pati žemų pieno žaliavos supirkimo kainų situacija yra matoma ir kitose Europos Sąjungos (ES) valstybėse. Pasak jo, Lietuvos kaimynėse, tokiose kaip Lenkija, kur anksčiau buvo aukštesnės pieno supirkimo kainos, šiuo metu kainos yra susilyginusios su Lietuvos lygiu.

„Mes turime matyti, kad ta problema nėra tik Lietuvos problema. Ta problema greičiausiai yra visos Europos Sąjungos problema. Ir jeigu tai yra visos Europos Sąjungos problema, tai ir reikia spręsti visos Europos lygiu“, – teigė D. Dundulis.

„Šiandien tie pienovežiai į Lenkiją nenuvažiuoja. Kodėl? Nes kaina ten yra lygi, arba netgi žemesnė negu Lietuvoje“, – tvirtino jis.

D. Dundulis tikino, kad bet koks bandymas kelti pieno supirkimo kainas vien tik Lietuvoje butų tik „kova su vėjo malūnais“.

„Nes jeigu darysime šiuos pirkimus tik Lietuvos lygiu, tai gausis kaip kova su vėjo malūnais. Bus, kad ir Vyriausybė prisidėjo, visuomenė prisidėjo, valstybė prisidėjo. Bet rezultato jokio negavome. Tik Europos Sąjungos mastu galimi intervenciniai pirkimai“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją