Nuo gruodžio 5 dienos šie gyventojai galės deklaruoti gyvenamąją vietą adresu Gedimino pr. 24-40, praneša Vilniaus miesto savivaldybė. Kaip BNS informavo vicemeras Jonas Pinskus, šiuo adresu yra savivaldybei priklausantis butas.

Pasak vicemero, norintys deklaruoti gyvenamąją vietą šiame bute turės pateikti dokumentus, įrodančius asmens darbo ar kitokias sąsajas su Vilniumi. "Taip, žinoma, turės įrodyti, kad gyvena Vilniuje", - sakė J.Pinskus.

Savivaldybė neslepia, kad tokiu žingsniu ji siekia surinkti daugiau gyventojų pajamų mokesčio. Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus dalis vilniečių mokamo GPM skiriama kitiems Lietuvos miestams.

Taip pat į kitų savivaldybių biudžetus nukeliauja ten registruotų, bet faktiškai Vilniuje dirbančių ir gyvenančių mokesčių mokėtojų GPM.

Savivaldybės pranešime pabrėžiama, kad vilniečiai, prisiregistravę adresu Gedimino g. 24-40, neturės galimybės gyventi šiuo adresu. Tarybos sprendimo projekte numatyta, kad gyvenamosios vietos deklaravimas šioje patalpoje nesuteiks teisės į būsto nuomą ar nuosavybę.

Prašymai deklaruoti gyvenamąją vietą savivaldybės adresu bus priimami Vilniaus miesto savivaldybėje.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato 20-50 litų baudą už melagingą vietos deklaravimo duomenų pateikimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją