Kaip pranešta pirmadienį, P. Poderskis savivaldybėje turėtų dirbti iki kovo pradžios, o jo pasitraukimą dar turi patvirtinti miesto taryba.

P. Poderskis „Delfi“ sakė, kad kol kas konkrečiau apie pareigas „360 IT“ kalbėti negali.

„Tai buvo pats geriausias pasiūlymas, kurį gavau, – sakė jis. – Rinkausi jau kurį laiką, nes šis mano išėjimas buvo jau senokai planuotas. Gan plačiai tyrinėjau, kur ir kaip galėčiau save geriausiai pritaikyti, realizuoti, dirbti. Tai pasirinkau galiausiai „Tesonet“.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „360 IT“ akcininkas yra Jungtinėje Karalystėje registruota įmonė „Nordsec Plc“, kurią valdo Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas.

„Sodros“ duomenimis, vasario 4 dieną „360 IT“ turėjo 976 darbuotojus, kuriems gruodį mokėtų atlyginimų vidurkis „popieriuje“ siekė 2462,60 euro (apie 1,5 tūkst. eurų „į rankas“).

2019 metais programinę įrangą kuriantį įmonė gavo 22,8 mln. eurų pardavimo pajamų ir uždirbo 1,5 mln. eurų grynojo pelno.

Apmaudu dėl dviejų projektų

P. Poderskis sakė, kad savo darbo savivaldybėje su tarybos ar mero kadencijomis nesiejo.

„Neprasidėjo viskas kadencijos pradžioje. Atėjau kaip patarėjas, bet direktoriumi tapau ne kadencijos pradžioje. Aš ir nesirišu prie to. Vis tiek yra darbai, projektai, sumanymai, kuriuos bandai įgyvendinti. Labiau prie to rišuosi. Atėjo laikas, dabar reikia eiti toliau“, – sakė jis.

Pašnekovas pridūrė, kad vasarį dar planuoja užbaigti nemažai darbų.

„Iš baigiamųjų akordų – labai noriu padaryti ir turbūt pavyks, tai – pasirašyti naują rangos sutartį Lazdynų baseino klausimu. Konkursas baiginėjasi.

Vienaip ar kitaip teismas išspręs nacionalinio stadiono bylą su Viešųjų pirkimų tarnyba. Ji yra apeliacinėje instancijoje, tada žiūrėsime, ką daryti. Jeigu viskas gerai, tai gal dar ir sutartį pasirašysime. Bet čia dar daug priklausys ir nuo Vyriausybės, kitų aplinkybių.

Apmaudu, kad šie du klausimai neišsisprendė“, – sakė P. Poderskis.

Administracijos direktorius pastebėjo, kad išeiti pabaigus viską tiesiog neįmanoma.

„Bendrai yra paruošta šimtai projektų į ateitį, labai daug visko judės į priekį per ateinantį laikotarpį. Juk negali čia visko pabaigti ir išeiti. Net nėra pabaigos“, – sakė jis.

P. Poderskis savivaldybės administracijos direktoriumi dirba nuo 2017 metų lapkričio, iki tol kelis metus dirbo Remigijaus Šimašiaus patarėju informacinėms technologijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)