Šiame investicijų etape taip pat dalyvavo ir esami investuotojai – „Novator Ventures“ bei „Burda Principal Investments“. Investicijos bus naudojamos „Nord Security“ bei „Surfshark“ produktų plėtrai įvairiose pasaulio rinkose bei potencialiems strateginiams įsigijimams, kurie leistų užtikrinti dar platesnį kibernetinio saugumo paslaugų spektrą privatiems ir verslo klientams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Praėjusiais metais „Nord Security“, suvienijusi pajėgas su kita lietuvių įkurta kibernetinio saugumo kompanija „Surfshark“, pritraukė savo pirmąją 100 mln. JAV dolerių investiciją bei tapo antruoju Lietuvos „vienaragiu“. Tuo metu bendrovė įvertinta 1,6 mlrd. JAV dolerių. Iki tol kiek daugiau nei dešimtmetį augimas buvo vykdomas naudojant vidinius resursus ir nesiekiant išorinių investicijų.

„Nors ir toliau išlaikome stabilų augimą, džiaugiamės radę partnerius, kurie itin gerai išmano kibernetinio saugumo rinką. Naujas finansavimo etapas bei mūsų naujųjų partnerių „Warburg Pincus“ patirtis, žinios bei kontaktai leis mums dar labiau sustiprinti pozicijas. Be to, šis investicijos pritraukimas dabartinėmis rinkos sąlygomis rodo, kad mūsų pasirinktas ilgametis verslo modelis yra vertinamas", – sakė Tomas Okmanas, „Nord Security“ bendraįkūrėjas.

„Nord Security“ šiuo metu yra viena iš lyderiaujančių kibernetinio saugumo sprendimus kuriančių įmonių pasaulyje. Kompanijai priklauso šeši kibernetinio saugumo produktai, tarp kurių pasaulinius apdovanojimus ir ekspertų pripažinimą pelnęs virtualus privatus tinklas „NordVPN“, taip pat „NordLayer“, „NordPass“, „NordLocker“ ir „Atlas VPN“. 2022 m. kompanija suvienijo jėgas su kita kibernetinius sprendimus kuriančia bendrove „Surfshark“, kurios krepšelyje yra tokios paslaugos kaip internetinės tapatybės apsaugos įrankis „Alternative ID“ arba automatinė asmens duomenų šalinimo internete paslauga „Incogni“.

Šiuo metu kompanijos biuruose visame pasaulyje dirba apie 2000 specialistų.

„Nord Security“ 2012 m. įkūrė Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją