„Belor“ teisme bandė panaikinti taikos sutartį, kuria iš „Arvi fertis“ teritorijos kitai įmonei perduotos trąšos – bankrutuojančios bendrovės turtas, skirtas „Belor“ reikalavimams užtikrinti. 2022-ųjų pavasarį bandymą atnaujinti bylą atmetė Vilniaus apygardos teismas, o praėjusią savaitę – ir Lietuvos apeliacinis teismas.

„Belor“ neįrodė, jog turtas, įskaitant ir tą, dėl kurio buvo susitarta taikos sutartimi, nuosavybės teise priklausė „Arvi fertis“, – teigiama rugpjūčio 4 dienos nutartyje.

Marijampolėje esančioje gamykloje laikytų trąšų su teismo pagalba iš „Arvi fertis“ pirmiausiai prašė „Agrofertis“, tačiau šių įmonių ginčas dėl turto išsireikalavimo 2019-ųjų kovą baigėsi taikos sutartimi.

Jau tada „Belor“ ginčijo tokio susitarimo teisėtumą – anot jos, bendrovės negalėjo tartis dėl areštuoto turto likimo, bet ir šie bandymai po teismų maratono baigėsi nesėkme, o šiemet balandį įmonė bandė procesą atnaujinti, tačiau Vilniaus apygardos teismas prašymą ir vėl atmetė.

„Arvi fertis“ teritorijoje laikytų trąšų vertė neįvardijama.

„Belor“ yra viena didžiausių „Arvi“ grupės kreditorių – V. Kučinskas yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai šiai bendrovei siekia 4 mln. eurų.

Bankroto bylos jau iškeltos ir kitoms grupės įmonėms: „Arvi kalakutai“, „Rietavo veterinarinė sanitarija“, „Marijampolės pašarai“, teismai neleido V. Kučinskui paskelbti asmeninio bankroto.

Verslininkas daugiausiai skolingas „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, visi jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją