„Ar mes norime tik biudžetą pildyti, ar mes norime sveiką visuomenę turėti?“, - klausė Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas.

Per Seimo narės Rimos Baškienės spaudos konferenciją "Lietuvos maisto rinka: ar atsilaikysime prieš GMO" buvo siūloma, kad GMO neturintiems produktams būtų taikomas ne 21 proc. PVM, o 9 proc.

Didžioji dalis biudžeto yra išleidžiama sveikatos apsaugai, socialinėms reikmėms ir švietimui.

Žemės ūkio produkcijos ir trąšų prekybos "Agrokoncernas" įmonių grupės prezidentas ir savininkas, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad pienas, mėsa, kiaušiniai yra GMO bombos, o šiuo metu parduotuvėse „nėra nei vieno litro pieno, nei vieno kiaušinio, nei vieno kilogramo mėsos, kuriame nėra genetiškai modifikuotų organizmų“. Esą visi į Lietuvą įvežami pašarai yra su GMO. Jis pabrėžė, kad jo vadovaujamo koncerno produkcija jau yra visiškai švari nuo GMO.

„Mėsa, pienas ir kiti produktai, kuriuose nėra GMO galėtų būti apmokestinti lengvatiniu tarifu, tokiu būdu atsitiks du dalykai, pirmiausiai mes skatinsime tiktai Lietuvos gamybą, kitas dalykas, mes praktiškai atsikratysime nešvarių, sakykim, produktų, kuriuose yra GMO, ypatingai iš Lenkijos“, - sakė R. Karbauskis.

Per konferenciją Europos Sąjungai buvo pasiūlyta lygiuotis į Turkiją, kuri, pasak gamtosaugininko Andriaus Gaidamavičiaus, vienintelė pradėjo žymėti gyvulinę produkciją, jei jai pagaminti naudojami pašarai su GMO.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)