Laivą „Biržų gulbė“, kaip pasakoja Rasa, jie su vyru įsigijo dar visai neseniai, birželio antroje pusėje, o nuo liepos jis Širvėnų ežere jau plukdo keleivius.

„Mintis kilo prieš maždaug 4 metus. Mėgstame ramų poilsį, tačiau Biržuose ežere labai ir nepalakstysi su vandens motociklais, todėl sugalvojome įsigyti katamaraną“, – sako ji.

Moteris pasakoja, kad dalį pinigų šeima susitaupė pati, dalį gavo parašiusi projektą.

Katamaranas, kaip teigia, brangus pirkinys. Jis iš viso kainavęs, kaip geras automobilis, tačiau tikslios sumos Rasa atskleisti nenori.

„Mums reikėjo pridėti apie pusę pinigų. Kadangi tiek metų svajojome, baisu nebuvo, nenorėjome trauktis atgal“, – sako ji.

Moteris pasakoja, kad su vyru jie, be plukdymo katamaranu, dirba ir kitus darbus. Ji pati darbuojasi Biržų šeimos gydytojų centre, yra direktorės asistentė.

„Laivukas, iš dalies, mums ir kaip hobis“, – sako šeimininkė.

Tiesa, anksčiau Biržuose tokios vandens pramogos nebuvo.

„Buvo tik dviračiai, irklentės, plaustas, bet katamarano nebuvo. Esame vieninteliai, o ir katamaranas tvarus – varomas elektra“, – patikslina ji.

Ši vasara, kaip teigia, buvo gana gera. Dažniausiai šeima plukdė kompanijas, kurios atskirai užsiregistruodavo privačiam plaukimui.

„Žinoma, daugiausia užimti visi vakarai ir savaitgaliai. Žmonės mus rasdavo tiek per laikraštį, tiek per socialinius tinklus“, – sako Rasa ir tikina, kad renkamos ir bendros norinčių plaukti grupės, tačiau sąrašas pildosi lėčiau.

„Buvo ir mergvakarių, kolektyvų švenčių, bendruomenės renginių.

Manau, kad mums ši investicija pasiteisino. Kol kas dar sunku pasakyti, nes turėjome nepilną sezoną. Kaip bebūtų, tai tik pradžią“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)