Stresą patyrusių vaikų tėvai neketina tylėti – jie grasina kreiptis į teismus dėl žalos atlyginimo.

Tuo tarpu valstybės institucijos nerodo didelių pastangų sutramdyti olandų verslininkų, veikiančių be kurorto savivaldybės leidimų.

Dėl praėjusį trečiadienį įvykusios nelaimės policijai pradėjus ikiteisminį tyrimą, kitą dieną nelemtą atrakcioną „Moveit” apžiūrėjo ekspertų komisija. Buvo nustatyta, kad įrenginys sustojo nutrūkus elektros tiekimui – sudegė saugiklis. Skubiai atvykusi avarinė brigada elektros tiekimą atkūrė po 18 minučių.

Apie Palangos centre nelegaliai, be miesto valdžios leidimo pradėjusius veikti atrakcionus kurorto savivaldybė dar birželio pradžioje raštu informavo net septynias valstybines institucijas. Faktas, kad šie atrakcionai veikia savavališkai, regis, niekam nekelia abejonių, tačiau sustabdyti neteisėtos olandų veiklos iki šiol niekas negali.

Kovą su atrakcionais pradėjusiam Palangos merui Šarūnui Vaitkui toks neįgalumas kelia pasipiktinimą: „Mūsų valstybė greita nubausti be leidimo savo užaugintas daržoves pardavinėjančią močiutę, kartais dėl abejotinų pažeidimų sužlugdyti mūsų tautiečių verslą. Tačiau į mūsų šalies įstatymus spjaunančių svetimšalių sustabdyti ji nepajėgi.

Įdomu, kaip būtų pasielgta Olandijoje, jei lietuviai ne tik privačiame, bet ir valstybei priklausančiame sklype be leidimų įsirengtų atrakcionų parką ir nepaisytų tos šalies teismo sprendimo.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją