Taip pat planuojama atšaukti lengvatas PVM, šiuo metu taikomas kai kurioms prekių grupėms.

Tokią informaciją pirmadienį pateikė šalies finansų ministras Antonas Siluanovas, duodamas interviu laikraščiui „Vedomosti". Anot jo, tokie veiksmai leis valstybei gauti papildomų pajamų į regioninius biudžetus.

„Svarstome įvairius pasiūlymus: galbūt įvesime pardavimų mokestį - iš jo gautume 200 mlrd. rublių. Taip pat galvojame 1-2 proc. didinti gyventojų pajamų mokesčio dalį. O gal įvesime progresinį mokestį. Kol kas dar tik peržiūrime tokius pasiūlymus, tačiau apsispręsti turime iki rudens, o galutinį sprendimą pateikti dar šiais metais", - teigia A. Siluanovas.

Finansų ministras nurodo, kad iš gyventojų gautos pajamos bus paskirstytos tarp regionų ir vietos valdžios biudžetų, nes regionuose registruojama situacija šiuo metu „itin sudėtinga". Juose 38 proc. išlaidų sudaro išmokami atlyginimai, tuo tarpu vos prieš kelerius metus šis rodiklis siekė 10-čia procentinių punktų mažiau.

Finansų ministerijos vadovas pridūrė, kad iki 2018 metų progresinio gyventojų pajamų mokesčio įvesta nebus, be to, kol kas „niekas iki galo nenuspręsta" ir dėl PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)