„Mums labai svarbu sužinoti, kokie galimi nuostoliai, kokios skolos partneriams. D.Tolušis buvo informuotas, kad įmonės kelionių organizavimo pažymėjimas yra sustabdytas, o ne panaikintas, ir tolesnė situacija priklauso nuo jo apsisprendimo ir veiksmų“, - BNS sakė ketvirtadienį su D.Tolušiu susitikusi Jurgita Kazlauskienė.

Jos teigimu, D.Tolušis atsakymų į jam pateiktus klausimus nepateikė, tai pažadėjo padaryti artimiausiu metu.

„Kalbėjome, kad delsti nereikia, tikimės atsakymų sulaukti artimiausiomis dienomis. Ar tai bus spėta padaryti penktadienį, aš abejoju“, - BNS teigė departamento vadovė.

D.Tolušis nekomentavo, kodėl „Voyage-Voyage“ buvo priversta nutraukti veiklą.

„Kol kas negaliu to komentuoti“, - BNS sakė jis.

J.Kazlauskienės teigimu, pretenzijas dėl „Voyage-Voyage“ departamentui iki šiol pateikė 10 turistų. Manoma, kad nukentėjusiųjų gali būti apie 170, keliautojų nuostoliai kol kas neprognozuojami.

„Dalis turistų vyks į keliones, jos įvyks, nes jie turi nusipirkę bilietus - kryptys tolimos, egzotiškos, labiau apsimoka bilietais pasinaudoti negu nepasinaudoti“, - BNS sakė J.Kazlauskienė.

„Voyage-Voyage“ pažymėjimas sustabdytas ir iki balandžio 20 dienos bendrovei nesusitvarkius, jis bus panaikintas. Turizmo departamentas dėl bendrovės lėšų iššvaistymo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Vienintelis bendrovės akcininkas yra D.Tolušis, kuris nuo kovo 26 dienos jai ir vadovauja. Anksčiau bendrovei vadovavo Ingrida Navickaitė, o nuo sausio 26 dienos - Lina Simutienė.

Pernai žlugo du išvykstamųjų kelionių organizatoriai - „Go Planet Travel“ ir „Fresh Travel“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)