Pasaulyje vis garsiau skambant infliacijos baimėms, brangstant žaliavoms, nekilnojamajam turtui, Lietuvos parduotuvėse dalis produktų ar net komunalinių paslaugų yra gerokai pigesni, nei prieš 5 metus. Statistikos departamentas viešai pateikia daugiau nei 100 populiariausių produktų kainas, kurios fiksuojamos kiekvieną mėnesį – iš jų bent 25 nebrango arba atpigo.

Jei kovo mėnesį už bananų kilogramą teko mokėti 1,01 Eur, tai buvo 26 procentais mažiau nei prieš penkerius metus, kai kilogramas kainavo 1,36 Eur. Ketvirtadaliu per penkmetį atpigo ir burokėliai – kainuoja 27 centus už kilogramą. Tai labiausiai atpigę produktai.

Tačiau pigo ir kiti maisto produktai.

Delfi pateikia įvairių produktų kainas lentelėje ir grafikuose, kur galima palyginti, kiek kurie produktai pabrango, o kurie atpigo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)