„Raginu tikrai visus darbdavius tartis su darbuotojais dėl jų darbo sąlygų. Palaikau darbuotojus, kurie teisėtomis priemonėmis gina savo interesus. Tikrai stebime šią situaciją. Tačiau pasitikiu, kad „Achemos“ klausimą gali išspręsti profesinės sąjungos ir darbdavys. Tikiuosi, kad tos derybos pavyks sėkmingai ir šitas pavyzdys parodys, kad socialinis dialogas vyksta ir gali vykti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė M. Navickienė.

Pasak ministrės, tarp darbdavių ir darbuotojų turėtų būti pasirašoma daugiau kolektyvinių sutarčių.

„Matau didelę prasmę didinti apskritai pasirašomų kolektyvinių sutarčių skaičių, kuomet darbuotojai ir darbdaviai susitaria dėl savo darbo sąlygų. Manau, šita kryptis turėtų būti stiprinama mūsų socialiniame dialoge“, – teigė ji.

Neterminuotas „Achemos“ darbuotojų streikas prasidėjo antradienį ryte, reikalaujant bendrovės vadovybės pasirašyti dviejų metų trukmės kolektyvinę sutartį, kuri numatytų naujas darbo apmokėjimo sąlygas. Streiką žadama tęsti, kol darbdavys sutiks įvykdyti šį reikalavimą.

„Achemos“ vadovas R. Miliauskas kartoja, kad to daryti neplanuoja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją