„Tenka apgailestauti, kad dėl netikėtų perturbacijų dalis mūsų politinių jėgų atsisakė bendradarbiauti ir šiuo metu svarstymuose nedalyvauja, išreikšdami abejones dėl galimai korupcinių pėdsakų. Pateikti siūlymai yra svarstytini, tik galėčiau iš karto pasakyti, kad tokie pasiūlymai kaip mėginimas finansinę antklodę paimti ir nutraukti nuo savivaldybių ir perkelti į saugumo klausimus, tikrai yra nepriimtinas“, – pirmadienį Zarasuose žurnalistams kalbėjo G. Nausėda.

„Manau, kad savivaldybės ir bendrai paėmus stokoja lėšų daugeliui savo funkcijų įgyvendinti, todėl mėginimas dar labiau jas nustekenti yra nepriimtinas. Taip pat skeptiškai žiūriu į PVM didinimą. Visi kiti siūlymai yra svarstytini“, – teigė jis.

Pirmadienį vykusiame politinių partijų ir verslo atstovų susitikime aptarti keturi baziniai variantai dėl tvaraus finansavimo šaltinių, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Anot politikės, sutarta, kad šiuos modelius dabar aptars Trišalė taryba.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad pirmadienį Vyriausybėje įvykusiame susitikime dėl lėšų gynybai buvo pristatyti keturi variantai, kaip būtų galima surinkti apie 400 mln. eurų, kurių Lietuvai reikia papildomam krašto apsaugos finansavimui. Tarp pasiūlymų – PVM ir pelno mokesčių didinimas, mokestinių lengvatų naikinimas.