„Nacionalinė gynybos pramonė yra neatsiejamas ir itin svarbus šalies saugumo ir gynybos elementas, užtikrinantis gynybos priemonių prieinamumą bei didesnę autonomiją priimant sprendimus“, – įmonės „Detonas“ Pakruojo padalinyje sakė G. Nausėda.

Lietuva turi auginti savo investicijas į gynybos pramonę dar ir dėl to, kad jos sukuria galimybę technologinei pažangai kitose ekonomikos šakose, prisideda prie visos šalies ekonomikos plėtros“, – pridūrė šalies vadovas.

Taip pat susitikime su Pakruojo rajono savivaldybės meru Sauliumi Margiu prezidentas aptarė kelių būklę rajone, regioninių plėtros programų bei švietimo ir sveikatos reformos eigą, nurodo Prezidentūra.

Informuojama, kad S. Margis šalies vadovui pristatė savivaldybės sprendimus dalyvauti sveikatos reformoje, kurie turėtų padėti išsaugoti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą rajono gyventojams.

Taip pat, pasak Prezidentūros, prezidentas pažymėjo, kad labai svarbu, jog Pakruojo savivaldybė aktyviai vykdo „Lygaus starto“ programą, vis daugiau rajono vaikų pavežėjant į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Jo teigimu, gerosios praktikos pavyzdys yra ir tai, kad Pakruojo savivaldybėje socialinių paslaugų centrai veikia ne tik miesto teritorijoje, bet yra decentralizuoti arčiau klientų.

Darbo dienos pabaigoje šalies vadovas su pirmąja ponia susitiko su Pakruojo rajono ir Sigutėnų kaimo bendruomenėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją