Prezidentūra pranešė, kad susitikime aptartos Lietuvos ekonomikos perspektyvos, nuolat stiprėjantys Lietuvos ir Vokietijos santykiai.

Lietuvos prezidentas su „Deutsche Bank“ vadovu aptarė galimas banko investicijas Lietuvoje, taip pat pakvietė Vokietijos banko atstovus dalyvauti šių metų balandį Vilniuje vyksiančiame Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimo Verslo forume.

„Ekonominiai Lietuvos ir Vokietijos santykiai, tiek prekybiniai, tiek investiciniai, sparčiai vystosi jau ne vieną dešimtmetį, tačiau pastaraisiais metais dvišalis bendradarbiavimas pasiekė naują lygį“, – sakė G. Nausėda

Jis pabrėžė Vokietijos karinės brigados dislokavimo Lietuvoje svarbą bei faktą, kad bendrovė „KN Energies“ (buvusi „Klaipėdos nafta“) prisidėjo prie Vokietijos energetinio saugumo užtikrinimo ir tapo keturių Vokietijos suskystintų gamtinių dujų terminalų komercine operatore.

ELTA primena, kad praėjusiais metais skelbta, jog „Deutsche Bank“ svarsto galimybę Lietuvoje atidaryti paslaugų centrą.

Šiuo metu Lietuvos bankų sektoriuje veikia 18 dalyvių: banko licencijas turi 13, dar 5 veikia kaip užsienio bankų filialai. Didžiąją dalį rinkos užima „Swedbank“, SEB ir „Luminor“.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus yra sakę, kad jau šiais metais į Lietuvą gali ateiti vienas didžiausių Lenkijos bankų „Pekao“.