Europos Vadovų Taryboje penktadienį buvo aptartas šis klausimas.

„Tikrai ambicingas tikslas. CO2 emisijos sumažinimas 55 proc. tikrai yra ne taip paprastai pasiekiamas tikslas. Skirtingos šalys pabrėžia skirtingas šalių startines pozicijas, štai kodėl aš ir kiti vadovai akcentavome, kad pirmiausia būtina atlikti nuodugnią kiekvienos valstybės analizę ir apgalvoti sąnaudų arba naštos paskirstymo mechanizmą, kad jis būtų teisingas, adekvatus ir padėtų žaliosioms technologijoms plisti ne kažkokiuose klasteriuose, o visoje ES teritorijoje“, – Briuselyje sakė G. Nausėda.

„Šia prasme manau, kad priėmėme gerą tikslą, gerą dokumentą, valstybių vadovai sutarė. Šiek tiek vėliau, pačioje metų pabaigoje, aptarsime daugiau detalių ir sutarsime, kokiu keliu judėti“, – pridūrė šalies vadovas.

Prezidentas teigė, kad tai atitinka „gerovės valstybės tikslą siekti žalios, inovatyvios ir draugiškos aplinkai ekonomikos“.

Pasak G. Nausėdos, aptariant klimato kaitos mažinimo tikslus, buvo atkreiptas dėmesys ir į Astravo atominės elektrinės klausimą.

„Vakar atkreipėme į tai dėmesį, kalbėdami apie klimato kaitą ir apie tai, kad mes negalime suteikti galimybių nelygiavertėmis sąlygomis konkuruoti trečiųjų šalių gamintojams, ypač energetikos, kurie nesilaiko aplinkosaugos, branduolinės saugos standartų“, – sakė G. Nausėda.

Europos Komisija rugsėjo viduryje pristatė planus apsibrėžti ambicingesnį klimato tikslą ir šiltnamio dujų išmetimą iki 2030 metų mažinti mažiausiai 55 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)