„Žinojome, kad dalis parlamento narių nesutinka su tokiu problemos sprendimo būdu. Bet aš manau, kad šis klausimas yra pernelyg svarbus ir pernelyg reikšmingas Lietuvos ekonomikai, kad jį kažkaip paliktume paraštėse.

Tikiuosi diskusijos Seime įvertinant naujausias patirtis kitų valstybių ir įvertinant visus argumentus, kurie byloja viena – kad ekonomikos nuosmukis yra neišvengiamas. Norėdami jį sušvelninti, turime ne mosuoti arbatos šaukšteliu, o imti didelį samtį ir naudoti jį pagal paskirtį“, – penktadienį teigė G. Nausėda.

Vyriausybė atnaujintoje išvadoje pažymi, kad didžiausią naudą dėl GPM tarifo mažinimo pajustų daugiau uždirbantys gyventojai, kurie ne tokie jautrūs neigiamam finansiniam naujojo koronaviruso (COVID-19) pandemijos poveikiui.

Pritarus siūlymui mažinti gyventojų pajamų mokesčio tarifą, susidarytų reikšmingas atotrūkis tarp mažai ir daug uždirbančių gyventojų, pažymi Vyriausybė.

Anot jos, neapmokestinamų pajamų dydžio (NPD) didinimas tikslingiau prisidėtų prie skurdo ir pajamų nelygybės, taip pat nedarbo lygio mažinimo ir būtų socialiai teisingesnis.