Daugiausia Naujųjų sutiktuvių renginiui numatė skirti Kauno miesto savivaldybė, pakviesianti į elektroninės muzikos diskoteką po atviru dangumi. Tačiau fejerverkams Kaunas skirs daug mažiau nei sostinė, Šiauliai ar tokie kurortai kaip Palanga ir Druskininkai.

Daugiausia fejerverkams išleis sostinė

Naujametinei šventei Vilnius pasiruošęs skirti nemenką sumą. „Vilniaus kultūros centras“ vadovas Paulius Jurgutis DELFI informuoja, kad Naujųjų metų sutiktuvėms bus skirta apie 40 tūkst. eurų, iš jų daugiau kaip 7900 eurų lėšų skirta stebint šventiniams fejerverkams.

„Kaip ir kasmet, kviečiame vilniečius ir miesto svečius džiaugsmingai pasitikti 2019–uosius Katedros aikštėje. Prieš vidurnaktį ant Vilniaus katedros varpinės bokšto išvysime unikalų reginį – vaizdo ir šviesų instaliaciją, kurią vainikuos įspūdingi šventiniai fejerverkai. Laukiame vilniečių ir sostinės svečių nuo 23 val. Katedros aikštėje, kur visų lauks nepakartojamas reginys. Be to, Naujųjų metų naktį iki vidurnakčio dirbs ir po egle „Laikas“ įsikūręs Kalėdų miestelis“, – apie Naujųjų sutikimo šventę pasakoja P. Jurgutis.

Taip pat jis primena, kad einantieji Naujųjų sutikti į Katedros aikštę nesineštų savo pirotechnikos priemonių. Toks reikalavimas yra dėl saugumo sumetimų.

Brangiausias renginys – Kaune

Antras pagal dydį Lietuvos miestas Naujųjų metų sutiktuvėms skirs 18 tūkst. eurų didesnę sumą, tačiau fejerverkams išleis daug mažiau. Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys DELFI pasakoja, kad Kaunas pakvies į didžiausią ir karščiausią diskoteką po atviru dangumi. Masinis elektroninės muzikos renginys „Tikri. Naujieji. Kaune" prasidės nuo 22.30 Kauno Rotušės aikštėje.

Šiam Naujųjų metų sutikimo renginiui planuojama skirti iki 58 tūkst. eur. Į šią sumą įeina scenos nuoma, dekoravimas, apšvietimas, garsas bei kiti spec. efektai, fejerverkai, lazeriai, 4 didžėjai, reklama, viešinimas, personalo užmokestis. Būtent fejerverkams, specialiesiems efektams ir lazerių šou iš šios sumos bus skirta iki 3500 Eur.

„Ši diskoteka skirta visiems klubinių vakarėlių mėgėjams, kurie nusiteikę sutikti Naujuosius su draugais šokio ritmu. Paskutines šių metų akimirkas miestas skaičiuos su Kaune reziduojančiais žinomais elektroninės muzikos didžėjais: Oyster, Zakmina, Donatello, Ement. Organizatoriai rekomenduoja į šį vakarėlį, kaip ir į bet kurią triukšmingą diskoteką, nesivesti nepilnamečių vaikų. Visa, ką galima patirti Berlyno, Ibizos ar Londono klubuose, šįkart – naujametiniame vakarėlyje Kauno Rotušės aikštėje!

Šįkart, kuriant šventinį vakarą, pagrindinis akcentas bus ne tik fejerverkai, kurių miesto padangėje būna gausu. Vidurnakčio kulminacija bus pasiekta visa puokšte efektų: 24 val. ugniniais efektais pasidabins pati Rotušė, o diskoteką, kuri tęsis nuo 22.30 val. iki 1.35 val., raižys specialus lazerių šou. Taigi, šviesos bus ne tik įžengiant į Naujuosius, – ji sups spinduliais visos diskotekos metu“, – apie renginį informaciją suteikia S. Kairys.

Jis prideda, kad diskoteką organizuoja ta pati jungtinė komanda, kuri šiemet sukūrė Kauno kalėdinės eglės ceremoniją.

Klaipėda atskiros Naujųjų sutiktuvių programos neplanuoja

„Klaipėdos šventės“ Komunikacijos koordinatorė Aušra Lukauskienė DELFI informuoja, kad uostamiestis atskiros Naujųjų sutiktuvių programos neplanuoja. O taip pat ir atsisako įvardyti, kiek skirs šventiniams fejerverkams.

„Sutinkant Naujuosius, kaip ir kasmet, gaus Klaipėdos kariliono varpai. Pagal nusistovėjusią tradiciją, klaipėdiečiai Naujuosius metus sutinka įvairiose pasilinksminimo vietose, o į Teatro aikštę vidurnaktį atvyksta pasižiūrėti naujametinio fejerverko.

Fejerverkas tradiciškai bus. Jis bus šaudomas iš istorinės miesto vietos – piliavietės ir bus matomas iš Teatro aikštės, kuri šiemet, kaip ir praėjusiais metais, paskelbta zona be pirotechnikos. Kiek jis kainuos, neatskleidžiama, kadangi, tikslo varžytis su kitais miestais Klaipėda neturi. Tikimės, kad fejerverkas, kaip įprasta, juo besigėrinčių nenuvils.

Norisi pridurti, kad šiemet miestas atrodys tikrai šventiškiau – girliandomis ir kitomis iliuminacijomis nušvito ne tik Teatro aikštė – miestas įsigijo dar daugiau girliandų, todėl šiemet gerokai išsiplėtė girliandomis išdabinto miesto geografija“, – DELFI komentuoja A. Lukauskienė.

„Klaipėdos šventės“ Komunikacijos koordinatorė taip pat išvardija, kad dekoratyvūs skanėstų ir šiltų gėrimų nameliai, įsikūrę Teatro aikštėje, veiks iki Trijų Karalių šventės sausio 6 dienos, iki sausio 1 dienos klaipėdiečiai ir miesto svečiai kas pusvalandį kviečiami stebėti muzikos ir šviesos instaliacijas „Legendos šviesa“ Teatro aikštėje. O išskirtine šventinių promenadų vieta tapo ir gyvų, išpuoštų eglučių giraite tapusi Atgimimo aikštė, kurią savo šviečiančiais sparnais apgaubė didžiulis angelas.

Palangoje – Lietuvoje dar nematyti fejerverkai

Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė pasakoja, kad šiemet fejerverkų puokštė pagal muzikinį takelį nušvies ir Palangą ir Šventąją. Prie Palangos tilto leidžiamiems fejerverkams bei garsiniams efektams skirta 6 tūkst. eurų, o Šventojoje prie pagrindinės miesto eglės – 2 tūkst. eurų. Pasak V. Petrauskienės, Šventojoje taip pat skambės specialus muzikinis takelis, bus efektų, tačiau pasirodymas bus trumpesnis. Šiemet Šventojoje Kalėdų eglė buvo įžiebta naujoje vietoje, atnaujintoje Jūros g. pėščiųjų alėjoje.

O štai Palangoje sutinkantys Naujuosius kviečiami rinktis Jūratės ir Kastyčio skvere bei paplūdimyje. Fejerverko vieta nesikeičia – nuo jūros tilto, tačiau informuojama, kad bus naudojami visiškai nauji, Lietuvoje dar niekur nematyti ir nenaudoti, didelio kalibro fejerverkai pavadinimu „ghost“. Jie yra atvežti iš Italijos, tad tikimasi nustebinti dar nematytu kurorte įspūdingu pirotechnikos renginiu.

Naujųjų metų sutikimas Palangoje

Papildomų renginių savivaldybė neplanuoja, kadangi yra daugybė ne savivaldybės organizuojamų renginių ir koncertų.

„Yra galybė renginių ir dėl to mes neleidžiame lėšų papildomai. Visose erdvėse, kiek tik įmanoma, vyksta renginiai ir klasikiniai koncertai, ir pramoginiai, ir muziejuose, ir koncertų salėse. Labai daug yra pasirinkimo ir mūsų manymu, naujametinis fejerverkas 24 val. bus kaip vyšnaitė ant torto, kuris užbaigia šiuos metus“, – teigia ji.

Palangos savivaldybė informuoja, kad gruodžio 31–ąją 17.00 val. Palangos kurhauzo koncertų salėje vyks koncertas „Per laiko tekėjimą”, kuriame pasirodys Niujorko Metropoliteno operos solistas, lietuvių tenoras Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas).

Druskininkų fejerverkai – ne išmušus vidurnakčiui

Druskininkai Naujuosius sutikti kviečia į Pramogų aikštėje. Čia savivaldybė ruošia diskoteką bei šventinį fejerverką. Tiesa, pastarasis padangėje sušvis ne lygiai vidurnaktį kaip įprasta, o 00.15 val. Naujųjų metų šventiniams fejerverkams planuojama skirti 5000 Eur.

„Šventinis fejerverkas dangų nušviečia – 00.15 val., kad kuo daugiau žmonių, turistų, atvykusių svečių, sutinkančių Naujametę naktį vienoje iš kurorte esančių įstaigų, šį magišką reginį galėtų spėti išvysti. Visu šventiniu laikotarpiu ypatingus pasiūlymus ir pramogas pateiks viešbučiai ir SPA centrai, į šventines pirčių programas kvies poilsio centro „Aqua“ pirtininkai, vyks kino filmų seansai, edukaciniai užsiėmimai. Gausią Naujametinių programų pasiūlą siūlo kurorte veikiantys SPA ir poilsio centrai, viešbučiai, restoranai ir kavinės“, – apie renginius kurorte informuoja Druskininkų savivaldybės administracijos Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus viešųjų ryšių specialistė Simona Dailydaitė.

Taip pat siūloma aplankyti prie Muzikinio fontano, Gydyklų parke įsikūrusį kalėdinių eglučių parką, kalėdinį Druskininkų traukinuką, kuris išvyksta nuo Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ bei aplankyti šalia miesto centre pastatytos Kalėdų eglės esančią prakartėlę su gyvomis avelėmis.

„Druskininkuose prakartėlėje esančių gyvūnų priežiūrai skiriamas didelis dėmesys, gyvūnų gerove rūpinamasi kasdien: storu sluoksniu klojami ir keičiami šiaudai, įrengtos pakeltos grindys bei šildančios infraraudonųjų spindulių lempos, saugant nuo triukšmo Naujųjų metų naktį gyvūnai išvežami“, – teigia S. Dailydaitė.

Šiauliai ir Alytus fejerverkais pasirūpins, Panevėžys ne

Šiaulių kultūros centro Komunikacijos skyriaus vedėja Irma Jurgaitytė DELFI pasakoja, kad nuo 23:30 iki 00:30 val. Šiauliuose susirinkusiuosius linksmins MB „Brolių renginiai“, kurie kvies triukšmingai, muzikos apsuptyje laukti Naujųjų metų ir drauge stebėti fejerverkus. Naujuosius metus šiauliečiai ir miesto svečiai bus kviečiami sutikti prie miesto Kalėdų eglės, skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės. Iš viso šventei bus atseikėta 5500 Eur, iš jų 5 tūkst. eurų skiriama konkrečiai fejerverkams.

„Išskirtinumo bus, kadangi ankstesniais metais Naujuosius metus šiauliečiai pasitikdavo be šventinės programos. Tikimės, kad muzikos garsai miestiečiams kurs šventiškumo įspūdį, skatins šypsotis ir mėgautis šventinėmis akimirkomis“, – teigia I. Jurgaitytė.
Alytus Naujųjų metų sutiktuves organizuoja Alytaus Rotušės aikštėje. Šventiniams fejerverkams bei didžėjui bus skiriama 1815 eurų.

„Bus muzikinis fejerverkas, taip pat jeigu pavyks, stengsimės miestelėnams padaryti staigmeną – įrengti ir įjungti naują Rotušės bokšto laikrodį“, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Gaižiuvienė.

Panevėžio miesto savivaldybė informavo, kad Naujųjų metų sutikimą mieste organizuoja privačios bendrovės, o pati savivaldybė dėmesį koncentruoja į Kalėdas, eglės įžiebimą ir lėšų Naujiesiems švęsti neskiria jau keliolika metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)