„Vakarų ekspresui“ pasidomėjus populiariųjų Klaipėdos ir Palangos restoranų bei viešbučių Naujųjų metų nakties šventinėmis programomis ir pasiūlomis, paaiškėjo, kad kaina vienam žmogui gali svyruoti nuo 50 iki bemaž 300 eurų, o viešbutyje su programa ir nakvyne gali tekti atseikėti ir du ar net tris kartus didesnę sumą.

Taigi, jei pramogauti nuspręs vyras ir žmona su dviem jau paaugusiais vaikais, piniginę gali tekti kaip reikiant patuštinti.

Tiesa, pavyko rasti Klaipėdos centre restoranų, kur pavakaroti galima ir už 50-60 eurų žmogui, tačiau už šią kainą rezervuojama tik vieta ir šventinė vakarienė, o muzikinės programos nesiūloma.

Rezervacijos – jau rugsėjį


„Pastebėjome, kad šiemet jau buvo tokių, kurie rugsėjo mėnesį pradėjo domėtis Naujųjų metų programa ir panoro iš anksto rezervuoti vietas. Mes restorane „Baltasis žirgas„ siūlome gurmanišką 4-ių patiekalų vakarienę su linksmu gėrimu ir programa – Gyčiu Šimelioniu ir grupe ROYCE. Kaina vienam žmogui – 250 eurų. Vietos sparčiai tirpsta.

Žinoma, kaip visada yra ir tokių, kurie apie tai, kur švęs Naujuosius metus, susimąsto paskutinę akimirką. Kelios vietos dar yra. Planuojame sutalpinti 65 žmones“, – sakė „Victoria Hotel Klaipėda“ direktorė Gintarė Rubinė.

Anot jos, yra ir tokių, kurie sutikti Naujųjų metų į Klaipėdą atvyksta ir iš kitų miestų bei rezervuoja ne tik staliuką šventinei vakarienei, bet ir nakvynę viešbutyje. Tokio paketo kaina 2 asmenims prasideda nuo 660 eurų.

„Žmonės nori, kad Naujųjų metų šventė būtų įsimintina. Juk yra sakoma: „Kaip palydėsi senus metus, tokie bus ir ateinantys“, – teigė G. Rubinė.

Naujųjų sutikimas Palangoje

Neskaičiuojantiems pinigų


Yra ir tokių lietuvaičių, kurie už naujametinę vakarienę ir nakvynę viešbutyje su vaizdu į jūrą nepagaili 900 ir net daugiau eurų.

Ramioje Palangos vietoje, vos 500 metrų nuo jūros, įsikūrusi sanatorija „Gradiali“ šiemet siūlo šventinę programą su vedėja Nijole Pareigyte ir atlikėju Gabrieliu Vageliu.

Pasak „Gradiali“ pardavimų vadybininkės Giedrės Karpienės, jau yra rezervuota didžioji dalis naujametinės programos vietų.

„Telpa 250 žmonių, o yra likę gal tik 10 procentų staliukų. Iš pradžių naujametinės programos vietas rezervavome tik tiems, kas pas mus apsistoja su nakvyne – pardavinėjome paketus su viešbučio kambariu, kurių kaina nuo 450 iki 952 eurų.

Bet dabar jau leidžiame rezervuoti tik naujametinės vakarienės vietas. Priklausomai nuo to, kiek arti scenos staliukas, kaina svyruoja nuo 285 iki 320 eurų“, – teigė G. Karpienė.

Klaipėdos centre – didelė paklausa


Klaipėdoje ir Palangoje esančių restoranų ir viešbučių tinklo „Senoji Hansa“ įkūrėjas ir vadovas Ramūnas Pocevičius pastebi tendenciją, kad žmonės daug dėmesio kreipia į maisto kokybės ir kainos santykį bei vietos žinomumą.

„Žmonės žiūri, už ką moka. Niekas juk nenori mokėti po 200 ar 300 tiesiog už orą ar išpūstą reklamą. Taigi, mes nusprendėme, kad Palangoje Naujųjų metų šventinės vakarienės su programa – „Trijų karalių„ vedėju Tautvydu Lubiu ir atlikėja Indre Juodeikiene, optimali kaina žmogui – 150 eurų. Vaikams iki 14 metų – 75 eurai. Palangoje turime 250 sėdimų vietų ir jos sparčiai pildosi“, – sakė R. Pocevičius.

Dar jis pridūrė, kad žmonės nėra kvaili ir atsirenka tai, kas kokybiška ir skanu.

Klaipėdoje, Teatro aikštėje, esančiame restorane „Senoji Hansa“, Naujuosius galima sutikti ir už 60 eurų žmogui (vaikams iki 14 metų – 35 eurai).

„Klaipėdoje pačiame restorane išskirtinės šventinės programos nebus. Esame paruošę šventinę 4 dalių vakarienę, o juk Teatro aikštėje bus naujametinis lazerių šou.

Veiksmo tikrai netrūks. Klaipėdoje jau visos vietos užpildytos, dar šios savaitės pradžioje sukau galvą, kaip sutalpinti 9 žmonių kompaniją. Išsprendėme šį klausimą. Palangoje dar keletas vietų yra“, – sakė R. Pocevičius.

Siūlo matyti fejerverkus iš viršaus


Tradiciškai šventinės Naujųjų metų vakarienės organizuojamos ir „Amberton Klaipėda“ 12 („Panoraminis restoranas XII“) ir 20 aukšto (VIVALAVITA) restoranuose.

Pastarajame siūloma pasijusti lyg tikrame kruiziniame laive su žaviąja atlikėja Eleonora Sebrova, o „Panoraminiame restorane XII“ siūloma pasinerti į visišką linksmybių ir ritmo spektaklį su mirksinčiais disko gaublių atspindžiais, vakaro vedėju Andriumi Kymantu, DJ bei atlikėjo Nerijaus Stankaus pasirodymais ir visų laikų žinomais hitais.

Abiejuose minėtuose restoranuose, iš kurių pro langus atsiveria vaizdai į Kuršių marias, Smiltynę ir senamiestį, Naujųjų metų sutikimas su šventine vakariene ir programa žmogui – 179 eurai.

Naujųjų sutikimas Palangoje

„Praėjusiais metais žmonės Naujųjų metų vakarienei labiau rinkosi „Panoraminį restoraną XII„, o šiemet labiau rezervuoja staliukus VIVALAVITA restorane.

Manome, kad lemia ir programos pasirinkimas. Be to, svečiai, kurie pasitiks Naujuosius metus VIVALAVITA restorane, fejerverkus bus kviečiami stebėti iš 21 aukšto – „SKY 21„ terasos“, – sakė „Amberton Klaipėda“ generalinė direktorė Aistė Matjošaitytė.

Anot jos, abiejuose minėtuose restoranuose vietų Naujųjų metų sutikimui dar yra.

„Yra galimybė priimti ir kompanijas, galima derėtis ir dėl kainos. Norime, kad žmonės Naujuosius sutiktų su išskirtiniais vaizdais“, – sakė A. Matjošaitytė.

„Meridianas“ traukia užsieniečius


Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ gruodžio 31-ąją savo svečius išplukdys į gurmaniškų skonių ir šventinės naujametinės muzikos kruizą.

Jaukiai praleisti vakarą vietas rezervuoja ne tik Klaipėdos, bet ir kitų miestų ir net šalių svečiai, taip pat į mūsų šalį grįžę emigrantai.

Pasak „Meridiano“ restorano vadovo Mindaugo Beniušio, naujametinio vakaro programa buvo paskelbta dar gruodžio pradžioje ir sulaukė ne tik klaipėdiečių susidomėjimo.

„Šiandien esame beveik viską rezervavę, tačiau turime galimybę šiek tiek laviruoti su vietų skaičiumi, tad, jei prireiktų, dar ieškotume, ką pasiūlyti mėgstantiems ekspromtą“, – sako M. Beniušis.

Anot jo, šventinę programą sudarys kelios dalys. Svečius nuo 19 val. pasitiks charizmatiškasis saksofonininko ir dainų atlikėjo Algio Kilio bei klavišininko Marijaus Kučiko duetas. Vakarą tęs operos solistai Mindaugas Rojus ir Oksana Auškalnytė-Mockuvienė.

Pasak M. Rojaus, naujametiniam vakarui jie su kolege yra paruošę specialią šventinę programą, kurioje skambės patys žinomiausi ir mėgstamiausi tiek populiariosios muzikos duetai, tiek operų ar operečių arijos, įskaitant ir Naujųjų metų simboliu tapusią bei linksmybių taurę kelti kviesiančią ariją iš Džiuzepės Verdžio „Traviatos“.

Anot M. Beniušio, „Meridiano“ restorano virtuvė savo ruožtu pasiūlys keturių patiekalų šventiškai subalansuotą vakarienę. Komplimentus svečiams ruošia ir „Meridiano“ restorano šefė Jurgita.

Lygiai vidurnaktį „Meridiano“ įgula pakvies pakelti linksmybių taurę pakilus ant burlaivio denio, stebint naujųjų fejerverkais nušvisiantį uostamiesčio dangų.

Naujųjų sutikimo vakaro „Meridiane“ kaina žmogui – 130 eurų, į ją įskaičiuota ir šventinė vakarienė, ir muzikinė programa, ir minėtoji linksmybių taurė.

Darbuotojams leis pailsėti


Yra ir tokių mažesnių kavinių ir barų, kurie naujametę naktį geriau apskritai nedirbs ir leis savo darbuotojams patiems pašvęsti.

Ankstesniais metais Naujiesiems metams staliukus žmonėms bandžiusi rezervuoti TABU restobaro vadovė Aurelija Ramanauskaitė-Jankienė pastebėjo, kad žmonėms reikia didesnių erdvių su išskirtinėmis šou programomis, tad šiemet nusprendė savo darbuotojams leisti geriau pailsėti.

„Kelerius metus bandėme, bet supratome, kad geriau leisti pailsėti tiek sau, tiek darbuotojams ir su naujomis jėgomis naujais metais kibti į darbus. Mūsų restobaras nėra didelis, kažkokių didelių programų ir šou nesukursi“, – sprendimą paaiškino TABU vadovė.