Investuotojai turėtų būti nusiteikę ir pasirengę finansų krizei bei fiskalinei krizei, kurios metu didžiausios valstybės negalės vykdyti finansinių įsipareigojimų arba išsilaikyti kapitalo rinkos sąlygomis.

Pasaulinių grėsmių ataskaitoje įspėjama ir dėl galimo Kinijos ekonomikos perkaitimo, kuris užuot prisidėjęs prie pasaulio ekonomikos augimo, trukdytų visiškai atsigauti (po ekonominės krizės).

Likus dviem savaitėms iki kasmetinio PEK Davose, kuriame šiais metais dalyvaus daug stambiausių pasaulio verslininkų ir politikų – „JP Morgan“ vadovas Jamie’is Dimonas, Billas Gatesas, Billas Clintonas ir Nicolas Sarkozy, su kompanijomis „Citigroup“, „Marsh & McLennan“, „Swiss Re“, „Wharton School Risk Center“ „Zurich Financial Services“ kartu parengtoje ataskaitoje įspėjama, kad po krizės didžiausių šalių ekonomika tebėra nestabili.

Ankstesniais metais PEK ataskaita buvo vienas iš pirmųjų pasaulinės finansų krizės, prieš ją buvusios naftos krizės ir esamos maisto krizės pranašų. Joje šiemet pateikiamas galimų grėsmių ekonomiškai pajėgiausioms valstybėms sąrašas. Viena iš labiausiai tikėtinų ir nuostolingiausių – valstybės skolos krizė, kadangi kai kurios šalys skiria beprecedentes sumas krizės pasekmėms likviduoti, ypač Jungtinė Karalystė ir JAV, rašoma ataskaitoje.

Ataskaitoje pabrėžiama, kad ateityje gali kristi turto kainos, todėl pradedanti atsigauti pasaulio ekonomika gali vėl žlugti. Ypač nerimą kelia Kinija, netgi baiminamasi, kad jos laukia dešimtą dešimtmetį Japoniją ištikęs likimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją