Anksčiau vakarinė Rusijos sritis prašė centrinės vyriausybės pagalbos aprūpinant Kaliningradą maisto produktais, kai juos buvo uždrausta importuoti iš Europos. Dabar leidžiamų produktų importo įforminimu rūpinasi operatyvinė grupė, rašo newsru.com.

„Atsirado vynuogių iš Malaizijos, obuolių ir pomidorų iš Serbijos, kurie pagal išvaizdą niekuo nesiskiria nuo lenkiškų“, - sakė Kaliningrado srities muitinės viršininko pavaduotoja Svetlana Kumaniova.

Regioninės vyriausybės duomenimis, importuoti uždraustų prekių grupė sudarė 15 proc. visų importo į šią sritį apimčių. Šalims, kurioms buvo uždrausta importuoti maisto produktus į Rusiją, tekdavo 34 proc. viso importo.

S. Kumaniova nurodė, kad skubesniam prekių įforminimui Kaliningrado srities muitinėje suburta operatyvinė grupė, kuri kasdien kontroliuoja darbą muitinės postuose. „Jei kyla sunkumų, galima susisiekti su ja tiesiogiai, tuomet žiūrime pagal konkrečią prekių partiją“, - į regioninius prekybos tinklus kreipėsi S. Komaniova.

Kaliningrado vyriausybės pirmininko pavaduotojas Konstantinas Suslovas pabrėžė, kad regiono valdžia sąžiningai vykdo prezidento įsakymą dėl importo draudimo, tačiau atkreipė dėmesį į būtinybę sušvelninti administracines kliūtis, kai srities rinkoje keičiasi tiekėjai.

Kaliningrado Pramonininkų ir verslininkų sąjungos vadovas Andrejus Romanovas mano, kad nuo importo priklausomoms įmonėms reikės iki trijų mėnesių, kad jos susirastų naujas importo rinkas ir visiškai pakeistų dingusių produktų asortimentą.

Prekybos tinklų turimus produktus ir kainas seka specialiai šiam reikalui regiono vyriausybės įkurta darbo grupė ir regioninis Rusijos Federalinės kovos su korupcija tarnybos padalinys. Pareigūnai tvirtina, kad kol kas parduotuvių lentynose pagrindinių maisto produktų kainų šuolio nepastebėta.  

Rusija užpraėjusią savaitę 1 metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (631)