Į plėtrą bendrovė iš viso ketina investuoti 3 mln. eurų. 2 mln. eurų investuojami į įrangą ir technologijas, 1 mln. – į statybas.

Dalis lėšų – 599 tūkst. Eur – Europos Sąjungos lėšos, pagal projektą „Baltyminių produktų gamyba ekstrūzijos būdu, panaudojant žirnius, pupas ir kitus ankštinius“. Likusios investicinės lėšos – bendrovės kapitalas.

„Sūrių užkandžių gamyboje bus plačiau naudojami ne tik jau dabar asortimente esantys lęšiai, žirniai bet ir avinžirniai ar kitos ankštinių kultūrų miltų žaliavos. Tai padės dar labiau praplėsti mūsų asortimentą bei pasiūlyti sveikesnę užkandžių alternatyvą“, – sako bendrovės direktorius Gediminas Krutulis.

Taip pat naujoji gamybos linija leis padidinti ne tik sausų pusryčių ar užkandžių, bet ir pusfabrikačių, skirtų konditerijos, mėsos ir pieno pramonei gamybos apimtis trimis šimtais tonų per metus. Tai apie 30 proc. daugiau nei pagaminama šiuo metu.

Vykdant plėtrą „Naujasis Nevėžis“ per artimiausius metus Kauno rajone papildomai įdarbins iki trijų dešimčių žmonių.

Plėtrą, kuri bendrovės gamybos patalpas padidins 1300 kvadratinių metrų, planuojama baigti iki 2024 metų rugpjūčio-spalio mėnesio.

Šiuo metu įmonėje dirba daugiau ne 200 darbuotojų. Darbas gamyboje vyksta keturiomis pamainomis, 24 valandas per parą.

UAB „Naujasis Nevėžis“ savo produkciją eksportuoja į daugiau nei 50 pasaulio valstybių. Prasidėjus karui Ukrainoje bendrovė pasitraukė iš Rusijos bei Baltarusijos rinkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją