Naujoji parduotuvė atidaryta Urmo miestelyje, Kaune (Pramonės pr. 16, 17 salė, rytinė galerija). Teigiama, kad prekybos tinklo vadovai šią parduotuvę laiko naujuoju tinklo veidu.

„Pirmoji mūsų parduotuvė Vilniuje, Lazdynuose, buvo vos 250 m² dydžio, parduotuvė Šiauliuose yra daugiau kaip du kartus didesnė už pirmąją, o Kauno „MLC“ yra pati didžiausia. Pirkėjai galės laisvai jaustis net 1000 m² plote, kuriame taip pat turėsime milžinišką prekių pasirinkimą“, – džiaugiasi Justas Poderis, prekybos tinklo „MLC“ vadovas.

Naujoji „MLC“ parduotuvė taip pat turi daugybę parkavimosi vietų, kadangi naudojamasi Urmo miestelio turima infrastruktūra. Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, vienas iš tinklo išskirtinumų yra tai, kad daliai prekių taikomos nuolaidos, kai perkama 2 ar daugiau vienetų. Pavyzdžiui, 1 kg kvietinių miltų „550D“ įprastai kainuoja 0,99 Eur, o perkant 2 ar daugiau vnt., kaina krenta iki 0,74 Eur. Teigiama, kad paprastai tokios nuolaidos „MLC“ tinkle svyruoja tarp 10 ir 25 proc.

Nuotraukų galerijoje akimirkos iš atidarymo Vilniuje.

„MLC“ atstovai džiaugiasi, kad trečiosios parduotuvės atidarymas leidžia prekybos tinklo komandai kiek labiau atsikvėpti. Anot J. Poderio, didesnis kiekis atidarytų parduotuvių suteikia galimybę užsakyti daugiau prekių iš tiekėjų ir vis aktyviau su jais derėtis, dėl ko gali pasiūlyti žemesnes kainas dar didesnei daliai produktų.

Vis paprasčiau užsiimti ir plėtra. Kauno „MLC“ paletės yra išdėstytos patogiau ir estetiškiau nei buvo daroma iki šiol, kadangi vidaus išplanavimo ir paruošimo žingsniai yra sunkiausi ir reikalauja daugiausiai investicijų su pirmų parduotuvių atsidarymu.

Tolimesnė plėtra – mažesniuose miestuose

Didžiąją dalį asortimento prekybos tinklo parduotuvėse ir toliau sudaro ilgai negendantys maisto produktai, tačiau taip pat siūloma įsigyti ir buitinės chemijos, namų apyvokos reikmenų, higienos prekių, gėrimų ar net sezoninių prekių. Pabrėžiama ir tai, kad lietuviškos kilmės prekių „MLC“ parduotuvėse – virš 70 proc.

Prekybos tinklo vadovas teigia, kad šiemet planuojama atidaryti dar iki 6 tokio tipo parduotuvių skirtinguose miestuose. Šiuo metu dėl logistikos paprastumo plečiamasi didžiuosiuose miestuose, tačiau tinklo vadovas žada, kad dėmesys jau šiemet bus skiriamas ir mažesniems miestams. Kol kas „MLC“ atstovai neskelbia daugiau detalių, tačiau teigia, kad naujienų bus netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)