Lietuvoje veikiančios finansų įstaigos yra gana konservatyvios, spręsdamos, ar teikti finansavimą smulkiesiems ir vidutinio dydžio verslams, todėl mūsų parengta garantijų priemonė palengvina finansavimo procesą ir – tai labai svarbu – padeda išspręsti netinkamo arba nepakankamo užstato klausimą. Tai finansinis palengvinimas mažajam verslui, kuris, gavęs lėšų, galės atsiskaityti su prekybos partneriais ar paslaugų teikėjais. Taip padidės jo gyvybingumas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Taikant skatinamąją finansinę priemonę „Portfelinės garantijos 3“, finansavimas paskolos gavėjams gali būti teikiamas nuo 36 iki 120 mėn., priklausomai nuo paskolos ir tikslinės paskirties, nurodoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime. Paskolos bus garantuojamos 80 proc. garantijos dydžiu.

Didžiausia garantuojamos paskolos suma negali būti didesnė nei 1,875 mln. eurų, o garantuojamų paskolų suma diversifikuojama pagal veiklos pobūdį.

Paskolos gavėjams, vykdantiems krovinių vežimo keliais veiklą, ši suma negali būti didesnė nei 937 500 eurų, užsiimantiesiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba – 234 375 eurai, o užsiimantiesiems žuvininkystės ir akvakultūrų veikla – 281 250 eurų.

Portfelinėms garantijoms teikti numatoma skirti 90 mln. eurų „Invegos“ fondo lėšų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją