„Erika Kuročkina yra tikra viešojo sektoriaus profesionalė. Turėdama didelę darbo patirtį Vilniaus miesto savivaldybėje bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, ji naujose pareigose savo žiniomis ir darbštumu ženkliai prisidės prie inovacijų srities stiprinimo Lietuvos ekonomikoje ir viešajame sektoriuje“, – teigė ministrė A. Armonaitė.

Ministerijoje E. Kuročkina kuruos viešųjų pirkimų, valstybės duomenų atvėrimo, Ekonomikos gaivinimo plano (RRF) skaitmenizavimo priemones, inovacijų viešajame sektoriuje (GovTech) ir gynybos inovacijų sritis, o taip pat Lietuvos vykdomus Ukrainos atstatymo projektus, pažymima pranešime.

„Ministrės komandoje dirbu jau trečius metus. Didžiuojuosi mano pastangų įvertinimu. Toliau dirbsiu, kad Lietuva darytų spartesnę pažangą inovacijų, skaitmenizacijos srityje. Tai yra labai svarbu kuriant didesnes galimybes šalies verslui ir modernią valstybę“, – sakė E. Kuročkina.

Perskirsčius EIMIN viceministrų kuruojamas sritis, nuo pirmadienio turizmo tema paskirta Karoliui Žemaičiui. Ministrės A. Armonaitės komandoje taip pat dirba viceministrės Eglė Markevičiūtė ir Ieva Valeškaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją