Pasak Muitinės departamento, į Šalčininkų kelio postą pėsčiomis atvykusi Baltarusijos pilietė muitinio tikrinimo metu žodžiu deklaravo, kad draudžiamų daiktų ir ribojamų prekių neturi.

Muitinės pareigūnams įvertinus pilietės vykimų į Lietuvą skaičių per savaitę, kilo įtarimų, kodėl pilietė taip dažnai lankosi Lietuvoje. Pareigūnai nutarė patikrinti ant dviračio gabenamus maišus. Tikrinimo metu paaiškėjo, kad į drabužius moteris buvo susukusi daugiau kaip pusę kilogramo įvairių vaistų.

Tą pačią dieną automobiliu iš Baltarusijos vykęs Lietuvos pilietis taip pat muitininkams sakė, kad neveža jokių draudžiamų ar ribojamų prekių. Tačiau patikrinus dažnai į Baltarusiją važinėjančio asmens automobilį paaiškėjo, kad tarp asmeninių daiktų buvo prikaišiota nedeklaruotų 1,98 kilogramo vaistinių preparatų.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjo, kad minėtas asmuo jau ne kartą baustas už neteisėtą disponavimą vaistiniais preparatais.

Asmenims, bandžiusiems neteisėtai įvežti vaistus į Lietuvą, surašyti administracinio nusižengimo protokolai, praneša Muitinės departamentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją