Floristų laukia itin sudėtingas savaitgalis. Jau nuo pat sekmadienio ryto gėlių salonai bei turgeliai bus perpildyti žmonių, norinčių kuo nuoširdžiai padėkoti savo mamoms įvairiaspalvių žiedų puokštėmis. Tačiau kai kurie gėlių pardavėjai teigia, kad darbo įkarštis prasidėjo jau balandžio viduryje. Vis daugiau žmonių gėlių puokštes užsako iš anksto ir paprašo, kad jos būtų pristatytos mamoms į namus.

Gėlių prekybininkai pasiruošę išpildyti bet kokį klientų užsakymą: internete mirga puokščių pasiūlymai. Mamą siūloma nustebinti, pavyzdžiui, mėlynų rožių puokšte už beveik 200 litų arba priversti motiną sušukti iš nuostabos įteikus 100 rožių puokštę, už kurią teks sumokėti apie 400 litų. Taupesni gyventojai gali rinktis iš atskirų gėlių žiedų: gerberos žiedas kainuos apie 5 Lt, gvazdiko – apie 4 Lt, lelijos – apie 10 Lt, tulpės – apie 3 Lt.

Jei lis, prekyba bus prastesnė

Kaune įsikūrusio salono „Tarp gėlių“ vienas iš savininkų Sigitas juokėsi, kad Motinos dienai reikia pasiruošti 1000 proc. daugiau gėlių. „Jau savaitės pradžioje turėjome 30 užsakymų ir tai dar ne pabaiga, o šeštadienį išvis prasidės visas įkarštis“, - kalbėjo pašnekovas. Vyras teigė, kad ypač gerai jo verslui sekasi internetinė prekyba: „Turime daug užsakymų iš emigravusių tautiečių su prašymais, kad gėlės būtų pristatytos mamoms į namus“.

Sigitas pasakojo, kad nors pirmas gegužės sekmadienis visada būna itin užimtas, pardavimų sėkmę gali nulemti ir oro sąlygos. „Jei nelis ir bus gražus oras, tai visi skubės pas mamas, tačiau jei bus bjaurus oras, daugiau žmonių rinksis likti namie“, - spėliojo kaunietis.

Vyras teigė, kad gėlių pardavėjams yra tik trys dienos metuose, kai dirbama išsijuosus. Kelis kartus padidėjęs gėlių pardavimas taip pat pastebimas per Valentino dieną ir kovo 8 d.

Pagrindiniai klientai – emigrantai

Klaipėdoje gėles pardavinėjanti „Gėlių salono“ savininkė Lina pasakojo, kad prie jos verslo sėkmės ypač prisideda į užsienį gyventi išvykę tautiečiai. „Jie ir užsako vidutiniškai brangesnes nei vietiniai gyventojai gėlės ar puokštes“, - džiaugėsi verslininkė. Pasak gėlių salono vadovės, vietiniai klaipėdiečiai vidutiniškai gėlėms išleidžia Motinos dieną 30-40 litų.

Lina teigė, kad pardavimų pagausėjimo jau galima laukti nuo šeštadienio ryto, kai žmonės pradeda ruoštis sekmadieniui arba pas mamas važiuoja anksčiau.

Moteris teigė, kad Motinos dienai perkamų gėlių tendencijas nusakyti sunku – gyventojai perka viską: atskiras rože, lauko gėles, puokštes ar gėlės vazonuose.

Mažų miestelių prekybininkams geriau

DELFI kalbinti sostinės gėlių pardavėjai teigė, kad pardavimų padidėjimo taip pat tikisi, tačiau mažesnių miesteliai labiau pajaučia Motinos dienos šventę, nes daug Vilniaus gyventojų yra iš kitų miestų, kur išvažiuoja sveikinti savo mamų.

„Indigo gėlės“ salono vadybininkė Sonata teigė, kad išankstinių užsakymų daug nesulaukė, tačiau sekmadienį įprastiniai pardavimai turėtų išaugti 2-3 kartus. „Vidutiniškai sostinės gyventojams gėlėms Motinos dieną išleidžia apie 50 litų. Per Moters dieną dažniausiai vyrai perka po mažą gėlytę, o kai ateina pirmas gegužės sekmadienis perka didžiules puokštes ar gėlių glėbius“, - kalbėjo pašnekovė.

Vilniuje įsikūrusio „Floravitas“ salono vadybininkas Justas, kad per Motinos dieną gėlių parduodama daugiau nei įprastą savaitgalį, tačiau ne tiek daug, kiek per vasario 14 d. “Motinos dieną pardavimai padidėja maždaug tris kartus, per Valentino dieną – apie dešimt kartų, o kovo 8 d. - apie septynis”, - pardavimo tendencijas vardijo Justas.

Nors gėlių salono vadybininkas prisipažino, kad pirmų užsakymų Motinos dienai sulaukė prieš porą savaičių, mažesnių miestelių gėlių pardavėjai turėtų labiau džiūgauti. „Gėlių versle yra tokia tendencija, kad kuo mažesnis miestelis – tuo daugiau gėlių parduoda. Daugybė lietuvių iš mažesnių miestų yra išvažiavę į kitas šalis. Jie mėgsta mamas sveikinti, todėl užsako iš vietinių prekeivių“, - tikino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)