Apie įmonėje mokamus vokelius mokesčių inspektoriai gavo pranešimą pasitikėjimo telefonu 1882. Pirminė pateikta informacija bylojo, kad įmonės direktoriaus kabinete dalijamuose vokeliuose kiekvienam darbuotojui būdavo įdedama nuo 300 iki 600 litų, mokėjimai vykdavę nereguliariai, tačiau visuomet – penktadieniais.

Patikrinti šią informaciją Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) specialistai nuvyko kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnais.

Įmonėje tikrintojai rado užrakintas direktoriaus kabineto duris, kurių ginti mūru stoję buhalterė bei administracijos darbuotojas teigė durų jokiais būdais neatrakinsiantys - inspektoriams teks laukti pirmadienio, kada grįš direktorius. Patekti į direktoriaus kabinetą pareigūnams pavyko tik po valandos įtemptų derybų, tačiau atkaklumas davė vaisių – rasti grynieji pinigai bei neoficialūs mokėjimo „žiniaraščiai“, kurie buvo laikomi direktoriaus darbo stalo stalčiuose.

„Inspektoriai aptiko ranka rašytus perlenktus raštelius, į kuriuos buvo sudėti pinigai. Vėliau apklausiant darbuotojus paaiškėjo, kad ir tądien, dar prieš atvykstant tikrinti, vienai iš darbuotojų buvo išmokėtas 300 litų neapskaitytas darbo užmokestis, kiti gi darbuotojai „vokeliuose“ yra gavę nuo 600 iki 800 litų, gavus pinigus niekur pasirašyti nereikėdavę. Nustatyta, kad per penkis mėnesius keliems darbuotojams buvo išmokėta 6200 litų neapskaityto darbo užmokesčio“, - sako Panevėžio AVMI Kontrolės departamento direktoriaus pavaduotojas Vidas Osipovas.

Įmonės direktoriui dėl neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, kuris perduotas nagrinėti teismui. Įstatymai numato, kad už tokius pažeidimus darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims gali būti skiriama bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)