Be verslo liudijimų plušėjusios grožio specialistės už neregistruotos veiklos vykdymą užsidirbo administracinių teisės pažeidimų protokolus ir pinigines baudas.

Anot Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Klaipėdos AVMI), sausio mėnesį kirpyklų ir grožio salonų patikrinimai organizuoti neatsitiktinai. Pastebima, kad pirmąjį metų mėnesį kirpėjos mieliau renkasi darbą „pogrindyje“ ir neskuba registruoti veiklos. Šiemet daugiausiai tokių neregistruotos veiklos atvejų užfiksuota Klaipėdos ir Jurbarko miestuose, pvz., uostamiestyje patikrinus 12 kirpyklų, jose iš viso rasta 12 nelegalių kirpėjų. Iš viso Klaipėdos apskrityje nustatyta 16, Tauragės – 12, Telšių – 4 neregistruotos veiklos atvejai.

Darbo vietoje rastų kirpėjų bandymai pasiaiškinti originalumu nepasižymėjo. Teisintasi, jog nemokamos paslaugos paprašė kaimynė, nors už paslaugą toji „kaimynė“ sumokėjo; rimtai dirbti planavo nuo vasario, o dabar tik mokosi, nors klientų užsakymų pilna darbo knyga; į kirpyklą užbėgo trumpam tik išsitrinkti galvą; verslo liudijimo įsigyti nespėjo, nes poilsiavo Egipte; kaip tik šiuo metu vyras važiuoja jo pirkti ir t.t. Viename iš miestelių, vengdamos atsakomybės, kirpėjos tiesiog metė klientes ir spruko iš kirpyklos.

Po patikrinimų kirpyklose keliskart išaugo verslo liudijimų paklausa – per kelias dienas veiklą vien Klaipėdoje legalizavo per 20 kirpėjų.

„Kirpyklos Klaipėdos mieste tikrintos savaitgalį, rezultatas – per kelias kitos savaitės dienas verslo liudijimų įsigyta triskart daugiau nei, pvz., tomis dienomis pernai sausį. Iš viso šį sausį minėtai paslaugai Klaipėdos apskrityje įsigyta 700 verslo liudijimų, 33 proc. daugiau nei pernai tuo metu“, - sako Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja Vida Okuličienė, pabrėžusi, jog pasiteisinimas, esą kažkas neturėjo laiko, nespėjo nuvykti į mokesčių inspekciją įsigyti verslo liudijimo, nebetenka prasmės, nes išsiimti, prasitęsti ar nutraukti verslo liudijimą nuo šiol gali galima elektroniniu būdu bet kuriuo laiku, net esant namuose.

Vykdant neregistruotą veiklą gresia administracinė atsakomybė, numatyta bauda nuo 500 iki 1000 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)