Didžiausia pasirinkto vieno žaidėjo laimėta 2012 metų suma siekia beveik 560 tūkst. JAV dolerių (1,5 mln. Lt), 2011 metų didžiausias „uždarbis“ – 275 tūkst. dolerių (738 tūkst. Lt). Per tris metus šie žaidėjai iš pokerio turnyrų gavo beveik 5 mln. JAV dolerių (13,4 mln. Lt) pajamų, tačiau tik du žaidėjai pateikė deklaracijas už 2011 metus.

Pokerio žaidėjams būtina deklaruoti ne tik 2012, bet ir ankstesnių mokestinių laikotarpių pajamas. Mokesčių inspekcija atsižvelgs į pokerio turnyrų, kuriuose mokesčių mokėtojas dalyvavo kaip organizuotų sporto varžybų ar azartinių lošimų dalyvis, tikslus, turinį ir pobūdį. Inspektoriai taip pat vertins lošimą organizavusios bendrovės veiklą, lošimo taisykles, kitus pokerio žaidimo organizavimo požymius.

Inspekcija rekomenduoja patiems žaidėjams deklaruoti pajamas bei sumokėti mokesčius – priešingu atveju jiems bus taikomos griežtos mokestinių prievolių vykdymo užtikrinimo priemonės. Deklaracijas už 2012 metus privalu pateikti iki gegužės 2 dienos, o už ankstesnius metus pajamas rekomenduojama deklaruoti kuo skubiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)