„Aleksandras buvo ne tik savo srities profesionalas, bet ir žmogus, turintis nepaprastą talentą suvienyti žmones. Jis mokėjo įkvėpti kitus siekti aukščiausių rezultatų, sukurti pasitikėjimo ir paramos atmosferą kolektyve bei buvo atkaklumo ir atsidavimo bendram tikslui pavyzdys.

Tai buvo žmogus-vizionierius, kuris ne tik matė galimybes, bet ir mokėjo jas įgyvendinti. Jo idėjos ir intuicija pavertė „Yukon Advanced Optics Worldwide“ tarptautinio lygio įmonių grupe, kuri tapo pasaulinės civilinės termovizijos optikos rinkos lydere. Tai buvo kitų skausmui neabejinga asmenybė, jo dėka įmonė vykdė aktyvią socialinę veiklą, rėmė socialiai jautrias organizacijas, o karo Ukrainoje metu skyrė reikšmingą paramą Ukrainos pabėgėliams.

Visa „Yukon Advanced Optics Worldwide“ komanda reiškia gilią užuojautą jo šeimai, artimiesiems ir draugams. Aleksandrą visada prisiminsime kaip išskirtinį verslo lyderį ir didžiulę širdį turintį žmogų“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Aliaksandr Alsheuski įmonių grupės istoriją pradėjo kurti 1991 m. nuo rankų darbo medinės stebėjimo optikos gamybos. Pirmieji penki mediniai gaminiai buvo surinkti nebaigto statyti gyvenamojo namo rūsyje Lydos mieste (Baltarusija), o patys prietaisai buvo parduodami Lietuvoje, Vokietijoje, Lenkijoje ir Italijoje.

1995 m. pradėjus bendradarbiavimą su partneriais iš JAV, įžengta į Amerikos rinką. Šios partnerystės pagrindu 1998 m. buvo įsteigta bendrovė „Beltex Optic“, ir gimė prekės ženklas „Yukon Advanced Optics“, kurio portfelio pagrindą sudarė stebėjimo vamzdžiai ir žiūronai. Didėjant dieninės optikos asortimentui, 1999 m. bendrovė pradėjo gaminti pirmuosius naktinio matymo prietaisus, o jau 2005 m. įmonės dalis pirmos kartos naktinių prietaisų pasaulinėje rinkoje siekė 70 proc.

2004 m. steigiama įmonių grupė „Yukon Advanced Optics Worldwide“, su centrine būstine Vilniuje. 2005 metais įmonių grupė tapo pirmąja pasaulyje gamintoja, kuri civilinei rinkai pasiūlė skaitmeninius naktinius prietaisus. 2009 metais buvo įregistruotas „Pulsar“ prekės ženklas, kuris šiandien sudaro esminę „Yukon Advanced Optics Worldwide“ gaminamos produkcijos dalį. 2012 metais įmonė tapo pirmąja pasaulyje gamintoja, pristačiusi termovizorinius civilinės paskirties optikos prietaisus.

Šiandien „Yukon Advanced Optics Worldwide“ turi padalinius 7 pasaulio valstybėse ir daugiau nei 1000 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)