Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad šiuo metu pirkėjams pateikiama neišsami informacija apie gyvūnus, pardavėjai nenurodo informacijos, iš kurios būtų galima matyti, ar gyvūnas yra paženklintas ir užregistruotas pagal teisės aktų reikalavimus, klesti nelegalus veisimas ir prekyba gyvūnai.

Mažmeninės prekybos taisyklių pakeitimais norima nustatyti reikalavimą gyvūnų pardavėjams pateikti išsamią informaciją vartotojui apie ūkio subjektui suteiktą veterinarinio patvirtinimo (registracijos) numerį ir gyvūno duomenis.

Ministerija taip pat teigia, kad šiuo metu naudotomis prekėmis (naudotomis automobilių detalėmis) yra prekiaujama ir eksploatuoti netinkamų automobilių ardymo vietose, bet šios nėra nurodytos taisyklėse.

„Todėl siūloma patikslinti taisykles ir jose įteisinti prekybą naudotomis prekėmis eksploatuoti netinkamų transporto priemonių apdorojimo įmonėse“, – rašoma Vyriausybės kanceliarijos pažymoje.

Pasak ministerijos, taip siekiama teisinio aiškumo ir neteisėtos prekybos atvejų lengvesnio identifikavimo.

Dar vienas pakeitimas yra skirtas prekių grąžinimui. Šiuo metu vartotojas, kuris siekia grąžinti arba pakeisti netikusią prekę, turi privalomai pateikti pardavėjui rašytinę prašymo formą, tačiau dauguma grąžinamų ir keičiamų prekių priimama be jokių prieštaravimų, tarp vartotojo ir pardavėjo dėl to nekyla ginčas.

„Todėl rašytinės formos teikimas papildomai tik sukelia nereikalingą administracinę naštą pardavėjui, kelia vartotojų nepasitenkinimą, nes yra renkami jų asmens duomenys, sugaištama laiko“, – teigiama pažymoje.

Dėl to norima supaprastinti netikusių prekių keitimo ar grąžinimo procedūrą, įtvirtinant žodinę vartotojo prašymo formą, nebent viena (arba abi) iš šalių pageidauja, kad būtų pateikiama rašytinė prašymo forma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)