Numatoma, kad vizito metu ji susitiks su Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) vadovybe, lankysis įmonėse „Festo“ ir „Continental“.

Anot Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, pernai LEZ įmonių tiesioginių investicijų Kaune dydis siekė 166,5 mln. eurų, o tai sukūrė 721 naują darbo vietą. Nuo Kauno LEZ įsteigimo pritraukta 945 mln. eurų investicijų ir sukurta beveik šeši tūkstančiai darbo vietų.

Antradienį ministrė taip pat lankysis Kauno mokslo ir technologijų parke (Tech-Park). Čia ji susitiks su verslo ir mokslo atstovais bei startuolių kūrėjais.

„Siekiame, kad Kauno Tech-Park išliktų vienu aktyviausiu startuolių ekosistemos dalyvių ir taptų verslo ir mokslo bendradarbiavimą užtikrinančiu lyderiu ne tik regione, bet ir visoje Lietuvoje. Taip pat itin svarbu užtikrinti šalies įmonių plėtrą ir paskatinti investicijas, todėl susitikimuose su Kauno verslo atstovais norime išgirsti jų lūkesčius ir pristatyti finansines priemones, kurios galėtų prisidėti prie spartesnės plėtros“, – prieš susitikimą sakė A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)