"Manau, kad Baltijos šalims yra daug galimybių būti greičiausiai augančiu regionu ne tik kelerius metus, bet dešimtmečius", - ketvirtadienį bendroje finansų ministrų spaudos konferencijoje Vilniuje sakė Latvijos finansų ministras Andris Vilksas.

"Mes esame priekyje (ekonomikos augimo - BNS) ciklo", - kalbėjo ministras. Jis taip pat pridūrė, kad Latvija su dideliu rezervu atitinka Mastrichto kriterijus.

"Yra augantis palaikymas - lėtai, bet augantis", - sakė ministras.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos finansų ministrai ketvirtadienį Vilniuje aptarė euro įvedimą, būsimą Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai.

Eure mato vien pliusus

Euras šaliai atneša vien pliusų, o neigiami yra beveik vien emociniai aspektai, sako Vilniuje viešintis Estijos finansų ministras, ragindamas ir Lietuvą prisijungti prie euro zonos.

"Labai džiaugiuosi, kad Lietuva išreiškė savo pasiryžimą. Galiu pasakyti, kad yra tik pliusų (įsivesti eurą - BNS), tai yra teisingas sprendimas", - ketvirtadienį bendroje finansų ministrų spaudos konferencijoje sakė Estijos finansų ministras Jurgenas Ligis.

"Neigiamas aspektas prisijungti prie euro yra beveik vien emocinis", - kalbėjo Estijos ministras.
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)