Bendra patikrintų pirkimų vertė yra 487 937 eurų, informuoja VPT pranešime spaudai.

VPT nustatė, kad 2013 m., nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų, buvo sudaryta 30 sutarčių, 2014 m., nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų, buvo sudarytos 23 sutartys, o 2015 m. nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų, buvo sudaryta 20 sutarčių.

Minimu laikotarpiu „Pušynas“ pirko automobilį reabilitacijos skyriui, užsisakinėjo archyvinių dokumentų tvarkymo, patalpų remonto paslaugas, katilinės rekonstrukcijos darbus.

Visi minėti pirkimai vykdyti nesivadovaujant pačios perkančiosios organizacijos supaprastintomis taisyklėmis ir pažeidžiant VPĮ įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus.

VPT taip pat nustatė, kad perkančioji organizacija prieš pirkimų pradžias nenusimatė preliminarių pirkimų verčių, nenustatė pasiūlymų vertinimo kriterijų, prekių pristatymo ar paslaugų bei darbų atlikimo terminų, techninės specifikacijos reikalavimų.

Atsižvelgdama į tai, kad Poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ 2013 m. ir 2014 m. sutartys jau įvykdytos, VPT apsiriboja pirkimo vertinimu ir išvados viešu paskelbimu.

Perkančioji organizacija raginama nutraukti 2015 m. sudarytas sutartis bei informuoti apie savo veiksmus VPT. Tarnyba taip pat spręs dėl galimybės patraukti administracinėn atsakomybėn atsakingus asmenis.

„Pušyno“ veiklos auditą inicijavo VRM

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pranešime spaudai informuoja, jog ministerijai priklausančio poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ veiklos auditą dėl įtartinų viešųjų pirkimų bei kitų veiksmų inicijavo pati VRM.

Dėl minėtų pirkimų 2015 metų rugsėjo mėnesį į VPT kreipėsi ir tyrimui reikalingą medžiagą pateikė pati VRM. Ministerija taip pat kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo.

Dėl minėtų priežasčių, taip pat neefektyvios centro veiklos buvęs „Pušyno“ vadovas Vincas Nesteckis šių metų balandžio mėnesį buvo atleistas kaip praradęs vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio pasitikėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)