„Kasmet įgyvendiname priemones, kurios nuosekliai mažina administracinę naštą verslui. Sieksime, kad proporcingas perteklinio reguliavimo mažinimas ir toliau išliktų vienu iš verslo aplinkos gerinimo prioritetų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal naujus pakeitimus supirkėjui nebeliks prievolės Statistikos departamentui teikti informaciją apie supirktą ir realizuotą netauriųjų metalų laužą ir atliekas. Tai leis išvengti duomenų rinkimo kartojimo ir taip sumažins administracinę naštą supirkėjams.

Skaičiuojama, kad šie pakeitimai kasmet sutaupytų 11,4 tūkst. eurų, reikalingų statistiniam tyrimui atlikti, ir sumažintų administracinę naštą apie 220 supirkėjų, kurie šiuo metu veikia Lietuvoje.
Siekiant dar labiau sumažinti administracinę naštą Lietuvos verslui, intensyviai dirbama tiksliau nustatant sukuriamas išlaidas, kurias lemia valstybės reikalavimai.

„Tikimės, kad reikalavimo supirkėjams teikti informaciją apie nupirktą metalų laužą ir atliekas atsisakymas leis verslui sutaupyti ne tik laiko, bet ir realių išlaidų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija suskaičiavo, pernai valstybės institucijos atsisakė ataskaitų, prašymų, deklaracijų ir tai verslui leido sutaupyti 7,6 mln. eurų, o vien per pirmąjį šių metų pusmetį administracinė našta verslui Lietuvoje sumažėjo 9,49 mln. eurų.

Nuo vertinimo pradžios 2014 m. administracinė našta buvo sumažinta 145,58 mln. eurų.
Siekdama sumažinti verslui tenkančią naštą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija inicijavo administracinės naštos verslui metodikos pakeitimus ir nuolat rengia praktinius prisitaikymo prie reguliavimo išlaidų vertinimo ir mažinimo mokymus teisės aktų rengėjams. Ji taip pat kartu su Vyriausybės strateginės analizės centru (STRATA) atliko esamų geresnio reglamentavimo priemonių, taikomų reguliuojant verslo sąlygas, veiksmingumo bei jų įgyvendinimo institucinės sistemos analizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją