„Kuriame daugiau galimybių mūsų šalies verslui įsitvirtinti prioritetinėse ir įžengti į naujas rinkas. Šiuo finansavimu sudarome sąlygas mūsų verslams padidinti eksporto mastą ir išplėsti potencialių klientų ratą“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

EIMIN pranešime žiniasklaidai informuojama, kad didžiausias galimas finansavimas projektui – 100 tūkst. eurų.

„Tai verslui atvers daugiau galimybių atlikti rinkų tyrimus, rinkodaros veiksmus ir plėtoti ryšius su strateginiais partneriais užsienyje. Be to, įmonės galės lengviau ir paprasčiau sertifikuoti produktus ir paslaugas bei pasinaudoti eksporto vadybininko kompetencijomis“, – teigė EIMIN kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Projektų įgyvendinimo planus galima teikti VšĮ Inovacijų agentūrai iki šių metų gruodžio 29 dienos, pažymima pranešime.

Lietuvos ekonomikai stiprinti EIMIN iki šių metų pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė „Expo galimybės (Vidurio ir vakarų Lietuvos regionas)“ įgyvendinama 2021–2027 metų ES fondų investicijų programos lėšomis, praneša ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją