„Per pietus gavau informacijos, kad produktai pravažiavo sieną, bet neišmuitinami vidinėse muitinėse. Kalbama, kad neva neveikia sistema (informacinė - BNS), bet neoficialiais duomenimis, tiesiog muitines pasiekė G.Oniščenkos raštas“, - BNS sakė Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento direktorius R.Krasuckis.

Paklaustas, kurių bendrovių produkcija sustabdyta, R.Krasuckis teigė nenorintis to atskleisti, nes tai nėra oficiali informacija, tačiau, pasak jo, tai „smūgis didžiausiems perdirbėjams“.

„Mes oficialiai nesame gavę informacijos, bet darome veiksmus, ką galime. Žemės ūkio ministras išvyksta į Maskvą, derinami susitikimai su pareigūnais, kurie gali įtakoti situaciją - tiek G.Oniščenka, tiek su "Rosselchoznazdor" vadovu (Sergejumi Dankvertu - BNS). O daugiau šiandien negaliu pakomentuoti“, - teigė ministerijos atstovas.

Tačiau, pasak jo, kol kas neaišku, ar tai tikrai pienininkų blokada.

„Visai pilnai negalime pasakyti. Matysime po šitos paros, nes kai kurie kroviniai nuvyko. Ne visai visi kroviniai, kurie pravažiavo, yra sulaikyti arba grąžinti. Tai toks neaiškumas“, - aiškino R.Krasuckis.

Pasak jo, žuvies ir mėsos eksportuotojai kol kas nepranešė, kad jiems būtų taikomi kokie nors apribojimai.

Didžiausi pieno perdirbėjai Lietuvoje yra „Žemaitijos pienas“, Vilkyškių pieninė, „Rokiškio sūris“ ir „Pieno žvaigždės“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (338)