Ministrė pažymėjo, kad koalicijos partneriai sutarė kitąmet padidinti minimalų darbo užmokestį iki 430 eurų ir paskesnius trejus metus jo nekeisti. Pasak D. Reizniecės-Ozolos, tai yra geras ženklas verslininkams, kurie galės remtis tuo, kad minimalus darbo užmokestis paskesnius trejus metus išliks nepakitęs.

„Kiekvienais metais, kai vyriausybė svarsto, ar didinti minimalų darbo užmokestį, verslininkai atsiduria nežinioje. Tačiau dabar jie žinos aiškias žaidimo taisykles, kurios galios trejus metus“, – pareiškė ministrė.

O premjeras Maris Kučinskis po vyriausybės posėdžio žurnalistams pareiškė, kad sprendimas minimalų darbo užmokestį 50 eurų padidinti iš karto, o ne laipsniškai, buvo priimtas siekiant ištesėti vyriausybės socialiniams partneriams, visų pirma Latvijos laisvųjų profesinių sąjungų konfederacijai, duotą pažadą.

„Su socialiniais partneriais tardamiesi dėl spartesnio minimalaus darbo užmokesčio didinimo, atsižvelgėme į Latvijos laisvųjų profesinių sąjungų konfederacijos pasiūlymą ir sutikome minimalų darbo užmokestį labiau padidinti jau 2018 metais. Tokiu būdu užsitikrinome socialinių partnerių paramą mokesčių reformai“, – pareiškė premjeras.

Prieš posėdį M. Kučinskis sakė, kad vyriausybė su socialiniais partneriais ketina svarstyti pasiūlymą minimalų darbo užmokestį 2018 metais padidinti iki 410 eurų, o 2019 metais – iki 430 eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)