Lapkričio 28 d. lankydamasis Rusijos Omsko mieste N. Fiodorovas pažėrė kaltinimų ispanų ir prancūzų įmonių grupei „Danone“, kuriai priklauso „Unimilk“, „PepsiCo“ ir „Wimm-Bill-Dann“ pieno produktų gaminimo linija, dėl į gaminamus pieno produktus dedamų pigių priedų.

„Šiuose produktuose tikro pieno kiekis neviršija 20 proc., likusi dalis – tai kokosų ir palmių aliejai bei kiti priedai“, - pareiškė N. Fiodorovas.

Kaip praneša „The Moscow Times“, N. Fiodorovas pareiškė, kad Rusijos regioninė valdžia turėtų neleisti „Danone“ ir „PepsiCo“ eikvoti regionų išteklių, pasinaudojant pigiomis žaliavomis, kurias gamina skursiantys Rusijos ūkininkai.

„Valstybės skiriamos subsidijos panaudojamos pieno pramonei remti. „Danone“ ir „PepsiCo“ perka pigias žaliavas, o vėliau uždirba didžiulį pelną“, - piktinosi N. Fiodorovas.

Jau 20 metų Rusijoje veiklą vykdanti ir šioje šalyje 20 gamyklų turinti „Danone“ ir „PepsiCo“ patenka į didžiausių Rusijos užsienio investuotojų sąrašą.

Lapkričio 29 d. „Danone“ atstovai pareiškė vertinantys N. Fiodorovo pareiškimą kaip akivaizdų šmeižtą, griaunantį šios įmonės reputaciją tiek Rusijoje, tiek ir visame pasaulyje, todėl reikalaujama viešo N. Fiodorovo atsiprašymo.

Anot „Danone“ atstovų, įmonė jaučiasi labai įžeista, nes jų gaminamus produktus reguliariai tikrina Rusijos sveikatos ir vartotojų apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“, tačiau jokių pažeidimų nėra nustatyta.

Šių metų liepos mėn. Rusija vieneriems metams uždraudė importuoti maisto produktus iš JAV ir Europos Sąjungos (ES) šalių narių. Taip Rusija reaguoja į Vakarų jai dėl Krymo užėmimo ir Ukrainos separatistų rėmimo taikomas sankcijas.

Rusija pradėjo griežtinti taisykles Rusijoje veiklą vykdančioms gerai žinomoms užsienio kapitalo maisto produktų gamintojoms, prisidengdama neva kylančiomis abejonėmis dėl šių produktų galimo pavojaus žmogaus sveikatai.

Dalis „McDonald’s” tinklo restoranų Rusijoje buvo laikinai uždaryti dėl pasklidusios informacijos, kad šis restoranų tinklas pateikia klaidingą informaciją dėl kai kurių juose tiekiamų patiekalų sudėties ir tiekia bakterijomis užkrėstą maistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)