Kad pokyčių būta šios savaitės viduryje, „Delfi“ patvirtino Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos vadovė Živilė Poželienė.

„Mano žiniomis, ji (Laureta Ulbienė-red.) šiuo metu yra atostogaujanti, tai mes savaitės viduryje pakeitėme advokatą, nes ji, kad atostogaus, buvo pranešusi dar sausio mėnesį.

Dabar jam (Š. Stepukoniui- red.) yra paskirtas naujas advokatas. Šiomis dienomis buvo sprendžiami tam tikri procesiniai klausimai, o tolimesniuose procesuose didžiąja dalimi pats asmuo sprendžia, kokį advokatą turėti ir atlikus būtinuosius gynybos pagrindus teisinė pagalba nebeteikiama ir asmuo turi pats ieškotis advokato“, – informavo ji.

Redakcija susisiekė su Š. Vadeikiu, kuris patvirtino informaciją.

„Kol kas atstovauju Š. Stepukonį. Daugiau komentuoti negaliu, pasirašiau, kad ikiteisminio tyrimo medžiagos neplatinsiu“, – sakė jis.

Anksčiau Š. Stepkoniui atstovavusi advokatė L. Ulbienė daugiau detalių apie bylą taip pat neatskleidė. Ji teigė taip pat pasirašiusi dokumentus, kuriais įsipareigojo neatskleisti informacijos.

Delfi primena, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį leido suimti Š. Stepukonį dviem savaitėms. Terminas skaičiuojamas nuo vasario 10 dienos ir turėtų baigtis rytoj, šeštadienį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį gavo prokuratūros prašymą pratęsti pinigų pasisavinimu įtariamam taikomą suėmimą mėnesiui.

Kol kas, ar asmuo liks ir toliau sulaikytas, lieka neaišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją