V. Romanovas yra pagrindinis Ūkio banko akcininkas, vadovauja įvairias įmones Lietuvoje bei užsienyje valdančiai Ūkio banko investicinei grupei. Jam priklauso ir futbolo klubas Edinburge, Kauno „Žalgiris“.

V. Romanovas, pats įkūręs partiją, taikėsi į politiką, tačiau nesėkmingai – rinkėjai atsuko nugarą. Bandydamas pakliūti į Seimą milijonierius turėjo praskleisti ir savo turtų paslapties šydą.

Verslininkas deklaravo turintis daugiau nei 180 mln. litų turto ir paėmęs beveik 240 mln. litų paskolų. Paaiškėjo ir daugiau įdomių detalių. Pernai sausį per vieną dieną V. Romanovas gavo 220 mln. litų dovanų. Šiuos pinigus jam dovanojo 22 neįvardijami asmenys. Visi atriekė vienodą sumą – po 10 mln. be vieno lito.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba nesidomėjo, kokie aitvarai V. Romanovui atnešė pasakiškus turtus. Tačiau paaiškėjo, kad tyrimą vykdo Mokesčių inspekcija.

„Su jūsų minimais asmenimis susijusiose įmonėse yra atliekami tyrimai. Kadangi Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija yra uždraudusi apie fizinius asmenis skelbti duomenis, Mokesčių inspekcija negali nei paneigti, nei patvirtinti“, – paklaustas, ar dėl paties V. Romanovo atliekamas tyrimas, sakė Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Marius Žemgulis.

V. Romanovas nekomentuoja kas ir už kiek jam dovanojo beveik 220 mln. litų. Į kalbas nesileidžia ir dėl mokesčių inspekcijos vykdomo tyrimo.

Politologas Lauras Bielinis svarsto, kad būtent dėl finansinių reikalų V. Romanovas įkūrė ir savo partiją.

„Neužmirškime, ji buvo sukurta tuoj pat po to, kai prasidėjo byla prieš „Snoro“ banką. V. Romanovas, mano galva, sureagavo pakankamai gudriai, įvykdydamas štai tokį manevrą. Partijos sukūrimas jam reikalingas ne tam, kad laimėtų rinkimus, kažkokius Seimo narius turėtų, o tam, kad jeigu įvyktų kažkoks ekonominis tyrimas jo finansinės veiklos, galima būtų viešai suformuoti tam tikrą vaizdinį jei ne Lietuvoje, tai pasaulyje, Europoje, kad dėl tos priežasties, kad sukūrė politinę partiją, prieš jį prasidėjo ekonominės sankcijos“, – sakė L. Bielinis.

Neretai teisėsaugos akiratyje atsiduria ir V. Romanovo valdomas Ūkio bankas. Prokurorai įtaria, kad per Ūkio banką galėjo būti išplauti iš Rusijos biudžeto pavogti beveik 34 mln. litų. Anksčiau prokurorai Ūkio banke buvo įšaldę beveik 36 mln. litų, juos taip pat iš Rusijos į banką pervedė lengvatinio apmokestinimo bendrovės. Milijonai galiausiai atiteko Lietuvai, mat teismas nusprendė, kad pinigus pervedusios bendrovės fiktyvios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)