Pagal su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) 2024 m. sausį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 7,3 proc., o pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija – 7,6 proc.

Metinė (2024 m. sausį, palyginti su 2023 m. sausiu) infliacija sudarė 1,1 proc. Savo ruožtu pagal VKI apskaičiuotoji – 0,7 proc.

Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, daugiausia įtakos turėjo farmacijos gaminių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, mėsos ir jos produktų, automobilių, tabako gaminių, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto, valgyklų viešojo maitinimo paslaugų kainų padidėjimas bei elektros energijos, šilumos energijos, degalų ir tepalų, kietojo kuro kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2024 m. sausį, palyginti su 2023 m. gruodžiu, sudarė 0,1 proc. Pagal VKI apskaičiuotas vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis sudarė 0,3 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)