Statistikos departamento duomenimis, metinė infliacija (kovą, palyginti su 2019 metų kovo mėnesiu) siekė 1,8 proc., o vidutinė metinė infliacija – 2,4 proc. (vasarį – atitinkamai 2,8 proc. ir 2,5 proc.).

Jo teigimu, infliacijai daugiausia įtakos turėjo mėsos ir jos produktų, elektros energijos, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, atliekų rinkimo, vaisių, tabako gaminių kainų padidėjimas.

Taip pat, kaip teigiama Statistikos departamento pranešime, kietojo kuro, šilumos energijos, degalų ir tepalų kainų sumažėjimas.

Lietuvoje kovo mėnesį buvo 0,1 proc. mėnesio defliacija, pranešė Statistikos departamentas. Vartojimo prekių ir paslaugų kainos Lietuvoje mažėja antrą mėnesį iš eilės.

Statistikų teigimu, mėnesio kainų pokyčiui įtakos turėjo degalų ir tepalų, šilumos energijos kainų sumažėjimas bei drabužių ir avalynės, spirituotų gėrimų kainų padidėjimas.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį sumažėjo 0,1 proc., paslaugų kainos – padidėjo 0,1 procento. Per metus vartojimo prekių kainos išaugo 0,5 proc., paslaugų – 4,8 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)