„Deja, bet padėtis negerėja – žaliavų kainos išlieka aukštos, kas Latvijoje išaugino elektros tarifus ir degalų kainas. Todėl mes turime maždaug 2,8 proc. padidinti atskirų patiekalų kainas“, - sakė „McDonalds“ restoranus Latvijoje valdančios įmonės vadovas Tomaszas Nawrockis.

Restoranų tinklas produkciją patiekalams perka Europoje, taip pat ir Baltijos šalyse, todėl kainoms turi įtakos ir bendra ekonominė padėtis, skelbia DELFI.lv.

Tuo tarpu Lietuvoje kainos kilti neturėtų.

„McDonald’s“ Lietuvoje kainų didinti artimiausiu metu tikrai neplanuoja. Kainos „McDonald‘s“ restoranuose keičiamos tikrai retai, tai vyksta atsižvelgiant į produktų savikainos pokyčius ir ekonominę situaciją. Kainos buvo peržiūrėtos šių metų pradžioje, o prieš tai – tik 2008 metais ir tokių atvejų per visą 15 metų veiklos Lietuvoje laikotarpį – vos keli“, - DELFI teigia „McDonald‘s“ rinkos vadovė Lietuvai Virginija Girulska.

Restoranų tinklas skelbia, kad kasdien „McDonald‘s“ restoranuose Lietuvoje apsilanko beveik 11 tūkst. lankytojų. 2010 metais šalies „McDonald‘s“ restoranuose apsilankė beveik 4 mln. lankytojų. Šiuo metu Baltijos šalyse veikia 27 „McDonald's“ restoranai – 9 Lietuvoje, 8 Latvijoje ir 10 Estijoje.

Didžiausiam pasaulyje greito aptarnavimo restoranų tinklui „McDonald's“ priklauso daugiau nei 32 tūkst. restoranų 100 pasaulio šalių. Kiekvieną dieną šiuose restoranuose apsilanko per 60 mln. žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją