Apie tai spaudos konferencijoje pirmadienį pranešė "Mažeikių naftos" generalinis direktorius Stephenas Hunkusas ir "LUKoil Baltija" valdybos pirmininkas Ivanas Paleičikas.

Gegužės 18 dieną "Mažeikių nafta" ir "LUKoil" Londone pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo principų, kurį abi pusės laiko dideliu maždaug pusmetį trukusių derybų pasiekimu.

Šiuo dokumentu šalys susitarė dėl naftos tiekimo per naują bendrą įmonę. Be to, susitarta steigti bendras naftos produktų realizavimo bendroves ir toliau plėstis Baltijos regione. "Mažeikių nafta" užsitikrino mažiausiai 6 mln. tonų naftos tiekimą per metus.

Pasak S. Hunkuso, tikrasis darbas tik prasidėjo.

"Ne taip lengva suderinti pozicijas - viena pusė turi rinką ir naftą, kita - rinką ir įmonę. Atskirai gali dirbti kiekvienas, bet mes suradome lanksčią schemą, kaip dirbti kartu", kalbėjo I. Paleičikas.

Anot jo, tikslesnė informacija apie bendrai kuriamas įmones ir jų akcininkų struktūrą bus aiški po 2-3 mėnesių. Per šį laiką taip pat bus tęsiamos derybos dėl kainų.

I. Paleičikas mano, kad tikriausiai kiekvienoje Baltijos šalyje ir Lenkijoje bus įkurta po vieną bendrą produktų realizavimo įmonę, o naftos pirkimu ir tiekimu užsiims atskira bendrovė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją