Po penktadienį pasibaigusio derybų raundo Rygoje liko nesuderinta pora klausimų, kuriuos spręsti turės "LUKoil" ir "Williams International" prezidentai Vagitas Alekperovas ir Johnas Bumgarneris (Džonas Bumgarneris), rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"LUKoil" ir "Mažeikių nafta" ketina kurti bendras naftos tiekimo ir didmeninės degalų prekybos įmones Baltijos šalyse, NVS ir Lenkijoje. Per metus "LUKoil" tieks "Mažeikių naftai" 6 mln. tonų naftos.

"Lietuvos ryto" duomenimis, nesuderinti klausimai gali būti susiję su pelno paskirstymu bendrose įmonėse. "LUKoil" siekia gauti 40 proc. pelno iš bendros veiklos, taip pat nuolaidų už iš "Mažeikių naftos" perkamus naftos produktus.

Rygoje taip pat buvo deramasi dėl vadovaujančių darbuotojų skyrimo į bendras įmones, nuostolių apskaičiavimo formulės už nepatiektus naftos kiekius. Latvijoje ir Estijoje "LUKoil" nebesivers didmenine degalų prekyba. Jis pirks produktus iš bendrų įmonių ir parduos savo degalinėse. Lietuvoje "LUKoil" degalus pirks iš "Mažeikių naftos".

"Williams Lietuva" atstovas spaudai Darius Šilas pirmadienį BNS sakė, jog kol kas dar nėra aišku, kada bus paskelbti "Williams International" atstovų komentarai apie derybas Rygoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją