Delfi skaitytoja pasakoja neseniai sulaukusi skambučio iš „Maximos“. Klientę informavo, kad prie jos „Ačiū“ paskyros liepos pabaigoje prisijungė nežinomi asmenys.

Anot jos, „Maxima“ pranešė tirianti atvejus. Be to, užblokavo „Ačiū“ kortelę ir liepė pasikeisti turimą slaptažodį kitose paskyrose, jei naudoja tą patį.

Iš pokalbio su „Maximos“ atstovu ji teigia supratusi, kad tokių atvejų – ne vienas.

Kaip sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, keletą pastarųjų dienų „Maxima“ fiksavo įtartinus prisijungimus prie klientų „Ačiū“ paskyrų, pasinaudojant galimai neteisėtai gautais prisijungimų duomenimis.

„Šie duomenys buvo nutekinti iš trečiųjų šalių duomenų bazės, kuri nėra susijusi su „Maxima“. Tai galėjo būti bet kokia internetinė svetainė ar sistema, prie kurios jungdamiesi mūsų klientai naudojo tuos pačius prisijungimus, kuriais jungėsi prie savo „Ačiū“ paskyrų“, – komentuoja E. Dapkienė.

Atlikus vidinį tyrimą, ji užtikrina, jog prisijungimų duomenis atskleidė ne „Maxima“ ir ne įmonės partneriai.

„Užfiksavę įtartinus prisijungimus, su klientais, prie kurių „Ačiū“ paskyrų buvo galimai neteisėtai prisijungta, kaip galėdami greičiau susisiekėme ir paprašėme jų pasikeisti prisijungimų prie „Ačiū“ paskyrų slaptažodžius.

Jei tas pats slaptažodis buvo naudojamas prisijungti prie kitų paskyrų ar sistemų internete, taip pat rekomendavome pasikeisti slaptažodžius ir visose kitose platformose“, – pažymi E. Dapkienė.

Dėl fiksuotų galimai neteisėtų prisijungimų prekybos tinklas kreipėsi į teisėsaugos institucijas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)